Ginostra till Lipari färja

Ginostra Lipari rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 5 gånger per dag med en resetid på runt 50 minuter när Siremar servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 50 min.

Så det är kombinerat 37 överfarter som erbjuds vecka på Ginostra Lipari rutten mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Ginostra - Lipari färjerederier

  • Liberty Lines
    • 5 Avgångar per dag 50 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 2 Avgångar per vecka 2 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ginostra Lipari

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Lipari guide

Den italienska ön Lipari är den största och mest befolkade av de Eoliska öarna (Isole Eolie eller Isole Lipari på italienska), en vulkanisk skärgård utanför Siciliens kust. Ön har den största staden i skärgården, även kallad Lipari som är en livlig plats med pittoreska gator, en attraktiv hamn och ett historiskt slott-citadell. Liksom sina ö grannar, har Lipari vulkaniska ursprung. Det senaste utbrottet på ön skedde cirka 1400 år sedan, men det finns för närvarande inga tecken på vulkanisk aktivitet än varma källor och röken. Lipari är den mest praktiska bas för att besöka de andra Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien alla stannar där och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna. Utanför huvud italienska turistsäsongen sen JUL-aug är Lipari stad stor nog att inte känna sig överväldigad av turismen. Staden har vackra gator och gränder perfekt för vandrade runt. Det finns några eleganta historiska stads-hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Grekiska gravar ligger öppen mot himlen i parkmiljö men det mest imponerande historiska platsen i Lipari är slottet. Denna befäst udde är mer än ett slott; Det är ett citadell och hjärtat av staden var en gång finns där. Den traditionella entrévägen är genom en defensiv gateway, men det finns också ytterligare en direkt trappa piercing fästningsmurarna.