Alicudi till Rinella färja

Alicudi Rinella rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 55 minuter när Siremar servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 45 min.

Så det är kombinerat 33 överfarter som erbjuds vecka på Alicudi Rinella rutten mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Alicudi - Rinella färjerederier

  • Liberty Lines
    • 4 Avgångar per dag 55 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 5 Avgångar per vecka 1 timme 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Alicudi Rinella

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Alicudi Rinella är en bil och 2 passagerare.

Alicudi guide

Alicudi är den västligaste av de 8 öarna som utgör Aeolians skärgård, en vulkanisk ökedja norr om Sicilien. Ön ligger ca 40 km väster om Lipari och har en total area på 5.2 kvadratkilometer. Idag finns runt 120 invånare som mestadels lever av fiske, eller den lilla jordbruksaktivitet som finns på ön. Det finns bara en restaurang på ön och menyn är beroende av vad för fisk som har fångats under dagen, eller bärplansbåten har med sig.

Det är möjligt att ta sig till ön med bärplansbåt eller färja från Palermo, Milazzo, Messina, Reggio Calabria och Neapel. Huvudhamnen för avgångar till Aeolianöarna, och alltså också för Alicudi, är staden Milazzo i provinsen Messina på Sicilien. Båtar avgår dagligen, året runt när vädret tillåter. Alicudi är den ö som ligger längst från Milazzo (ca 53 nautiska mil) och det tar ca 3 tim med bärplansbåt, som också stannar på de närliggande öarna Vulcano, Lipari, Salina och Filicudi.

Rinella guide

Den lettiska huvudstaden Riga, är en pärla i Baltikum. Den ligger vid mynningen av Daugava, vid stranden av Rigabukten på Östersjön. Staden har en gammal historia och rika kulturarv. Som Riga har alltid varit belägen vid korsningen av vissa viktiga handelsvägar, det är en mångkulturell stad som innebär att det finns många saker att se och göra i staden. Besökare kan beundra den skiftande arkitekturen i Riga, särskilt jugendbyggnader. Riga har deklarerats en av Unescos världsarv tack vare insamling av jugendstil byggnader som är en av de största i världen.

Rigas Commercial Port sitter i hjärtat av staden. Det finns två huvudsakliga passagerar vägar som verkar genom porten. Det är en tjänst till Stockholm i Sverige, med en av överfart på cirka 17 timmar, och en service till den tyska hamnen i Lubecka med en av överfart på cirka 31 timmar.