Jämför färjor från Sicilien till Eoliska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Sicilien

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.

Om Eoliska öarna

Unesco-skyddade Eoliska öarna är en vulkanisk skärgård i Tyrrenska havet, bort från Siciliens norra kust, som består av ,många öar samt holmar.

Öarna består av Lipari (den största och populäraste), Filicudi (en liten västlig ö med få bekvämligheter), Alicudi (den andra minsta av de inhiberade öarna och den mest avlägsna), Salina (en av de store öarna och den grönaste samt mest fertila av gruppen), Vulcano (den sydligaste av öarna, känd för dess lerbad), Stromboli ( nordväst om gruppen och hem för en av de mest aktiva vulkaner i Europa),Panarea (väldigt popular på sommaren)och den obebodda ön Basiluzzo.

Eoliska öarna stoltar med extraordinary naturlig skönhet och attraherar tusentals besökare årligen med deras medelhavs klimat.

På grund av deras geografi och stolek är det enda permanenta sättet att ta sig runt öarna, med färja. Det finns också massor av förbindelser öarna emellan likaväl till/från Sicilien och fastlandet Italien, på sommaren ökar antalet färje tjänster.

Färjor från Sicilien till Eoliska öarna

Kundtjänst

CSBannerText