Sicily

Jämför färjor från Sicilien till Eoliska öarna

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Sicilien till Eoliska öarna. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 23 ferry routes och förbinder till Palermo to Panarea, Vulcano, Lipari, Salina, Stromboli, Rinella, Alicudi & Filicudi, Milazzo to Stromboli, Rinella, Vulcano, Lipari, Salina, Alicudi, Panarea, Filicudi & Ginostra (Stromboli) & Messina to Lipari, Rinella, Salina, Vulcano, Panarea & Stromboli

Den snabbaste rutten mellan Sicilien och Eoliska öarna är Vulcano med en seglingstid på ca Kort 0 timme 40 minut. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Sicilien-Eoliska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sicilien till Eoliska öarna

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.

Om Eoliska öarna:

Unesco-skyddade Eoliska öarna är en vulkanisk skärgård i Tyrrenska havet, bort från Siciliens norra kust, som består av ,många öar samt holmar.

Öarna består av Lipari (den största och populäraste), Filicudi (en liten västlig ö med få bekvämligheter), Alicudi (den andra minsta av de inhiberade öarna och den mest avlägsna), Salina (en av de store öarna och den grönaste samt mest fertila av gruppen), Vulcano (den sydligaste av öarna, känd för dess lerbad), Stromboli ( nordväst om gruppen och hem för en av de mest aktiva vulkaner i Europa),Panarea (väldigt popular på sommaren)och den obebodda ön Basiluzzo.

Eoliska öarna stoltar med extraordinary naturlig skönhet och attraherar tusentals besökare årligen med deras medelhavs klimat.

På grund av deras geografi och stolek är det enda permanenta sättet att ta sig runt öarna, med färja. Det finns också massor av förbindelser öarna emellan likaväl till/från Sicilien och fastlandet Italien, på sommaren ökar antalet färje tjänster.