Italien

Hur du bokar färjor från Italien till Neapelbukten

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Italien till Neapelbukten. Det finns 5 färjerederier som tillsammans erbjuder 27 Färjerutter och förbinder till Neapel till Ischia, Pozzuoli till Ischia, Casamicciola & Procida, Ischia till Procida & Capri, Pozzuoli till Ischia, Casamicciola & Procida, Ponza till Casamicciola, Ventotene till Casamicciola, Procida till Casamicciola & Ischia, Casamicciola till Procida, Sorrento till Capri & Ischia, Castellammare di Stabia till Capri & Neapel Beverello till Capri, Casamicciola, Procida, Ischia & Forio

Den snabbaste rutten mellan Italien och Neapelbukten är Procida till Casamicciola med en seglingstid på ca 10 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Italien Neapelbukten färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!