Färja från Procida till Ischia

Procida Ischia-linjen går mellan Neapelbukten och Neapelbukten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Caremar kör upp till 9 gånger dag, Caremar 5 gånger per dag & Alilauro Gruson kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 15 avgångar dag på sträckan Procida Ischia mellan Neapelbukten och Neapelbukten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Procida och Ischia

 • Caremar
  • Avgår 9 gånger per dag 25 min
  • Få pris
 • Caremar
  • Avgår 5 gånger per dag 15 min
  • Få pris
 • Alilauro Gruson
  • 6 avgångar per vecka 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Procida Ischia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Procida Ischia-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Procida

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.

Guide till Ischia

Ischia är den största av de tre öar som ligger utanför Neapel och mer än står sig med skönheten av ön stiger från det azurblå vattnet i Tyrrenska havet. De andra öarna i Phlegrean öarna, är Procida och Capri. Ischia verkar en miljon mil bort från det liv och rörelse och laddade Neapels gator, men i verkligheten är det bara en kort färjeresa bort, och har nöjen för den mest orädda eller blyga av resenärer. Ön har ca 40 km kust som erbjuder besökarna goda möjligheter till soldränkta avkoppling. På inre land finns bergig terräng för dem som gillar klättring. Den fredliga nöjet att de bördiga rullande vulkaniska kullar erbjuder mindre energiska barnvagnar chansen att få en panoramautsikt över ön utan att köra andfådd. För de mer urbana sinnade besökare finns det eleganta, bilfri staden Sant'Angelo med sina karakteristiska butiker, lokal keramik och handgjorda varor.

Från hamnen i Ischia färjorna avgår till Neapel, Pozzuoli och Procida.