Färja från Ischia till Forio

Ischia Forio-rutten går mellan Neapelbukten och Neapelbukten. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Alilauro. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 15 minuter.

Färjetrafiken på Ischia Forio-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Ischia och Forio

  • Alilauro
    • 1 avgång(ar) per vecka 15 min
    • Få pris

Guide till Ischia

Ischia är en italiensk ö belägen i Tyrrenska havet och ligger vid den norra änden av Neapelbukten, som är ungefär 30 km bort. Ischia är den största av Phlegreanöarna och är cirka 10 km lång från öst till väst och 7 km norr till söder. Den vulkaniska ön är nästan helt täckt av berg med sin högsta punkt på 788 meter över havet.

Öns turistindustri beror till stor del av sina kurorter, varma källor och vulkanisk lera som orsakas av öarnas vulkanisk aktivitet. Ön är populär bland många turister från Europa och Asien. Bortsett från den termiska spat finns det många saker att göra och se på ön. Aragoniens slott (Castello Aragonien) konstruerades på en klippa nära ön i 474 BC och är idag det mest besökta monumentet på ön som nås via en tunnel längs vilken det finns ett litet kapell som invigdes av Saint John Joseph av Korset.

Från hamnen i Ischia avgår färjorna till Neapel, Pozzuoli och Procida.