Färja från Amalfi till Capri

Amalfi Capri-linjen går mellan Italien och Neapelbukten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. NLG kör upp till 3 gånger dag, Alilauro 14 gånger per vecka & Positano Jet kör upp till 14 gånger vecka.

Det är totalt 49 avgångar vecka på sträckan Amalfi Capri mellan Italien och Neapelbukten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Amalfi och Capri

 • NLG
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
 • Alilauro
  • 14 avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris
 • Positano Jet
  • 14 avgångar per vecka 1 timme
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Amalfi Capri

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Amalfi Capri-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Amalfi

Amalfi är en stad och kommun i provinsen Salerno, som ligger i regionen Campania, Italien, på Gulf of Salerno. Den är belägen vid en djup ravin och Monte Cerreto (1315 m) och omgiven av dramatiska klippor och kustmiljö. Amalfi är huvudorten på kusten som den ligger vid, som heter Costiera Amalfitana (Amalfikusten), och är idag en viktig turistdestination tillsammans med andra städer på samma kust, såsom Positano, Ravello m.fl. Amalfi är en utvald UNESCO världsarvplats.

På toppen av trappan finns Sankt Andrews katedral (Duomo) med utsikt över Piazza Duomo, hjärtat av Amalfi. Katedralen byggdes på 1000-talet och insidan utsmyckades i sen barockstil med ett nav och två mittgångar som är avdelade med 20 kolumner. Fasaden är i bysantisk stil och är utsmyckad med olika målningar av helgon, bl.a. en stor freskomålning av Sankt Andrew.

Amalfikusten är känd för sin produktion av Limoncello likör och området är känt för sin citronodling. Citronerna som växer i regionen är långa och åtminstone dubbelt så stora som vanliga citroner, med ett tjockt skal och sött och saftigt fruktkött med många kärnor. Det är vanligt att se citroner växa i terassträdgårdarna längs med hela Amalfikusten mellan februari och oktober.

Guide till Capri

Ön Capri ligger i Neapelbukten söder om staden Neapel och nära toppen av Amalfi halvön i regionen Kampanien i södra Italien. Ett besök på Capri är en höjdpunkt på din Neapel eller Amalfikusten-semester. Capri är en förtrollande och pittoresk ö gjord av kalksten. Under hela öns historia har det varit en favorit bland romerska kejsarna, rika och berömda, konstnärer och författare, och är fortfarande en av Medelhavets ''måste'' platser. Några av de viktigaste funktionerna på ön inkluderar Marina Piccola (den lilla hamnen), Belvedere Tragara (ett promenadstråk kantat med villor), kalkstensklippor som kallas havet stackar det projektet över havet (Faraglioni), staden av Anacapri, Blå grottan (Grotta Azzurra), och ruinerna av de romerska kejserliga villorna.

Ön är ansluten med täta färjor och flygbåtar till staden Neapel och Sorrento på Amalfikusten. Det finns också mindre frekventa färjor till Positano på Amalfikusten och ön Ischia.