Pozzuoli
Procida
Färjor till Neapelbukten
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Pozzuoli - Procida är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Pozzuoli till Procida

Pozzuoli Procida-linjen går mellan Italien och Neapelbukten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Medmar kör upp till 10 gånger vecka, Caremar 3 gånger per dag & Caremar (Hydrofoil) kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 38 avgångar vecka på sträckan Pozzuoli Procida mellan Italien och Neapelbukten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Neapelbukten
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Pozzuoli till Procida?

  Färjeresan från Pozzuoli till Procida tar ungefär 28m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Pozzuoli till Procida?

  Priserna för färjan mellan Pozzuoli - Procida varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 61 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Pozzuoli - Procida?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Pozzuoli och Procida, dessa är
  • Medmar
  • Caremar
  • Caremar (Hydrofoil)
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Pozzuoli - Procida?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Pozzuoli - Procida, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Pozzuoli - Procida?

  Ja, mellan Pozzuoli - Procida kan du resan utan bil med
  • Medmar
  • Caremar
  • Caremar (Hydrofoil)
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Pozzuoli - Procida?

  Ja, du kan resa med bil mellan Pozzuoli - Procida med
  • Medmar
  • Caremar
  • Caremar (Hydrofoil)
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Pozzuoli - Procida?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Medmar
  • Caremar
  • Caremar (Hydrofoil)
 • Vad är avståndet från Pozzuoli till Procida?

  Det är uppskattningsvis 6 sjömil mellan Pozzuoli och Procida.

Guide till Pozzuoli

Pozzuoli är en stad på Phlegreanhalvön och är belägen i provinsen Neapel i den italienska regionen Kampanien. Pozzuoli har varit väldigt viktig under grekisk och romersk tid, och dess historia är fortfarande synlig i varje hörn av staden. Denna stad är också känd för det märkliga fenomenet som kallas bradyseism: vulkanisk aktivitet, som drivs av trycket från underjordiska gaser, som gör att staden stiger och faller i förhållande till havsnivån.

En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggandet av den romerska kolonin Pozzuoli. När den först grävdes ut på 1800-talet upptäcktes en staty av Serapis som ledde till att byggnaden feltolkades som stadens Serapeion eller Serapistemplet. Strandpromenaden är en av de mest besökta platserna i staden alla tider på dygnet och är centrum för det Flegreiska nattlivet. På strandpromenaden hittar du barer, restauranger, pizzerior, glassbarer och de coolaste klubbarna i stan.

Från stadens hamn går färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida.


Guide till Procida

Den italienska ön Procida är en liten ö som ligger i Neapelbukten i södra delen av landet. Den ligger mellan fastlandet och den större ön Ischia och har en mer autentisk, sliten känsla än de mer turistiska öarna Capri och Ischia. På den nordöstra kusten av ön är den viktigaste urbana navet, Procida Porto, där färjorna docka och små bussar avgår för att resa runt ön vägnät. Den äldsta delen av uppgörelsen är på en defensiv hög udde. Resten av ön är ganska bebyggda, men det finns också en hel del småskaligt jordbruk som producerar frukt och grönsaker. Bostadshus kan hittas över hela ön, men i södra änden av Procida är en annan mer koncentrerad uppgörelse, som kallas Chiaiolella. En liten böjd holme, kallad Vivara, ligger vid sidan Procida; och är idag ett naturreservat.

Färjor till Ischia stannar generellt vid Procida. Det finns både snabba och långsamma båtar, och en del kör från en annan port i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallas Pozzuoli.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.