Neapel till Procida färja

Neapel Procida rutten ansluter Italien med Neapelbukten. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Caremar. Det finns överfarter upp till 49 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme.

Neapel Procida seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Neapel - Procida färjerederier

  • Caremar
    • 7 Avgångar per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Procida

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Neapel Procida är en bil och 2 passagerare.

Procida guide

Den italienska ön Procida är en liten ö som ligger i Neapelbukten i södra delen av landet. Den ligger mellan fastlandet och den större ön Ischia och har en mer autentisk, sliten känsla än de mer turistiska öarna Capri och Ischia. På den nordöstra kusten av ön är den viktigaste urbana navet, Procida Porto, där färjorna docka och små bussar avgår för att resa runt ön vägnät. Den äldsta delen av uppgörelsen är på en defensiv hög udde. Resten av ön är ganska bebyggda, men det finns också en hel del småskaligt jordbruk som producerar frukt och grönsaker. Bostadshus kan hittas över hela ön, men i södra änden av Procida är en annan mer koncentrerad uppgörelse, som kallas Chiaiolella. En liten böjd holme, kallad Vivara, ligger vid sidan Procida; och är idag ett naturreservat.

Färjor till Ischia stannar generellt vid Procida. Det finns både snabba och långsamma båtar, och en del kör från en annan port i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallas Pozzuoli.