Färja från Sorrento till Capri

Sorrento Capri-linjen går mellan Italien och Neapelbukten och trafikeras för tillfället av 4 rederier. SNAV kör upp till 5 gånger dag, NLG 3 gånger per dag, Caremar 4 gånger per dag & Alilauro Gruson kör upp till 60 gånger vecka.

Det är totalt 21 avgångar dag på sträckan Sorrento Capri mellan Italien och Neapelbukten ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Sorrento och Capri

 • SNAV
  • Avgår 5 gånger per dag 20 min
  • Få pris
 • NLG
  • Avgår 3 gånger per dag 25 min
  • Få pris
 • Caremar
  • Avgår 4 gånger per dag 22 min
  • Få pris
 • Alilauro Gruson
  • 60 avgångar per vecka 20 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Sorrento Capri

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Sorrento Capri-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Sorrento

Sorrento är en italiensk stad belägen i Camania i södra Italien. Staden har utsikt över Neapelbukten och har många spektakulära vyer över staden Neapel, Vesuvius och ön Capri. Sorrento är populär bland turister och är lättillgängligt från Neapel och Pompeji som ligger vid den sydöstra änden av Circumvesuviana järnvägen. Amalfi Drive, som förbinder Sorrento till Amalfi, är en smal väg som slingrar sig längs de höga klipporna ovanför Tyrrenska havet. Vägen byggdes ursprungligen av romarna och följer kusten ca 80 km. Vägen i sig är också en stor turistattraktion på grund av den vackra naturen.

Det finns inte så många faktiska "sevärdheter" i staden, och många människor använder Sorrento som bas för att utforska regionen. Men i staden finns det 1400-tals Chiesa di San Francesco, som har ett charmig blommande kloster, och en liten trädgård intill kyrkan som erbjuder en plats för lugn med härlig utsikt över Neapelbukten. Söder om Corso Italia finns en medeltida katedral, och mer av stadens historia kan ses på Museo Correale, nära stationen.

Från stadens hamn kan färjor tas till Capri, Neapel och till Castellammare di Stabia.

Guide till Capri

Ön Capri ligger i Neapelbukten söder om staden Neapel och nära toppen av Amalfi halvön i regionen Kampanien i södra Italien. Ett besök på Capri är en höjdpunkt på din Neapel eller Amalfikusten-semester. Capri är en förtrollande och pittoresk ö gjord av kalksten. Under hela öns historia har det varit en favorit bland romerska kejsarna, rika och berömda, konstnärer och författare, och är fortfarande en av Medelhavets ''måste'' platser. Några av de viktigaste funktionerna på ön inkluderar Marina Piccola (den lilla hamnen), Belvedere Tragara (ett promenadstråk kantat med villor), kalkstensklippor som kallas havet stackar det projektet över havet (Faraglioni), staden av Anacapri, Blå grottan (Grotta Azzurra), och ruinerna av de romerska kejserliga villorna.

Ön är ansluten med täta färjor och flygbåtar till staden Neapel och Sorrento på Amalfikusten. Det finns också mindre frekventa färjor till Positano på Amalfikusten och ön Ischia.