COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Sorrento - Capri är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Sorrento till Capri färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Neapelbukten

Rederier som åker mellan Sorrento och Capri

  • 5 Sailings Daily 20 min
  • Get price
  • 8 Sailings Daily 25 min
  • Get price
  • 60 Sailings Weekly 20 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Sorrento till Capri

 • "Härlig och bekväm överfart till Capri"

  Snabb och säker överfart till Capri.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Sorrento till Capri

Sorrento Capri-linjen går mellan Italien och Neapelbukten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. SNAV kör upp till 5 gånger dag, NLG 8 gånger per dag & Alilauro Gruson kör upp till 60 gånger vecka.

Det är totalt 22 avgångar dag på sträckan Sorrento Capri mellan Italien och Neapelbukten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Sorrento

Sorrento är en italiensk stad belägen i Camania i södra Italien. Staden har utsikt över Neapelbukten och har många spektakulära vyer över staden Neapel, Vesuvius och ön Capri. Sorrento är populär bland turister och är lättillgängligt från Neapel och Pompeji som ligger vid den sydöstra änden av Circumvesuviana järnvägen. Amalfi Drive, som förbinder Sorrento till Amalfi, är en smal väg som slingrar sig längs de höga klipporna ovanför Tyrrenska havet. Vägen byggdes ursprungligen av romarna och följer kusten ca 80 km. Vägen i sig är också en stor turistattraktion på grund av den vackra naturen.

Det finns inte så många faktiska "sevärdheter" i staden, och många människor använder Sorrento som bas för att utforska regionen. Men i staden finns det 1400-tals Chiesa di San Francesco, som har ett charmig blommande kloster, och en liten trädgård intill kyrkan som erbjuder en plats för lugn med härlig utsikt över Neapelbukten. Söder om Corso Italia finns en medeltida katedral, och mer av stadens historia kan ses på Museo Correale, nära stationen.

Från stadens hamn kan färjor tas till Capri, Neapel och till Castellammare di Stabia.


Guide till Capri

Ön Capri ligger i Neapelbukten söder om staden Neapel och nära toppen av Amalfi halvön i regionen Kampanien i södra Italien. Ett besök på Capri är en höjdpunkt på din Neapel eller Amalfikusten-semester. Capri är en förtrollande och pittoresk ö gjord av kalksten. Under hela öns historia har det varit en favorit bland romerska kejsarna, rika och berömda, konstnärer och författare, och är fortfarande en av Medelhavets ''måste'' platser. Några av de viktigaste funktionerna på ön inkluderar Marina Piccola (den lilla hamnen), Belvedere Tragara (ett promenadstråk kantat med villor), kalkstensklippor som kallas havet stackar det projektet över havet (Faraglioni), staden av Anacapri, Blå grottan (Grotta Azzurra), och ruinerna av de romerska kejserliga villorna.

Ön är ansluten med täta färjor och flygbåtar till staden Neapel och Sorrento på Amalfikusten. Det finns också mindre frekventa färjor till Positano på Amalfikusten och ön Ischia.