Procida
Capri
Färjor till Neapelbukten
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Procida till Capri

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 6 avångar i veckan mellan Procida och Capri. Sträckan mellan Procida och Capri trafikeras av Alicost. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Procida och Capri.

Tidtabeller Procida till Capri

Färjor mellan Procida och Capri avgår vanligtvis från Procida, ca 15:40. Överfarten tar ungefär 1h 32m.

Färjepriser mellan Procida och Capri

Priserna på en överfast från Procida till Capri varierar oftast mellan 290kr och 1505kr*. Genomsnittspriset är 911kr*. De billigaste priserna mellan Procida och Capri är ca 290kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 911kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4748kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Capri och Procida?

Det är ungefär 20.3 miles (32.7km) eller 17.7 sjömil mellan Procida och Capri.

Kan jag resa med bil mellan Procida och Capri?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Procida och Capri.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Procida och Capri?

Ja, fotpassagerare kan resa med Alicost mellan Procida och Capri.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Procida - Capri Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Italien
Antal operatörer 1
Operatörer Alicost
Genomsnittligt pris 1018 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 1h 54m
Snabbaste seglingstid 1h 32m
Första färjan 15:40
Sista färjan 16:25
Avstånd 17 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Procida till Capri?

Färjeresan från Procida till Capri tar ungefär 1h 57m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Procida - Capri?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Procida och Capri, dessa är
  • Alicost

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Procida - Capri?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Procida - Capri, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Procida

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.


Guide till Capri

Ön Capri ligger i Neapelbukten söder om staden Neapel och nära toppen av Amalfi halvön i regionen Kampanien i södra Italien. Ett besök på Capri är en höjdpunkt på din Neapel eller Amalfikusten-semester. Capri är en förtrollande och pittoresk ö gjord av kalksten. Under hela öns historia har det varit en favorit bland romerska kejsarna, rika och berömda, konstnärer och författare, och är fortfarande en av Medelhavets ''måste'' platser. Några av de viktigaste funktionerna på ön inkluderar Marina Piccola (den lilla hamnen), Belvedere Tragara (ett promenadstråk kantat med villor), kalkstensklippor som kallas havet stackar det projektet över havet (Faraglioni), staden av Anacapri, Blå grottan (Grotta Azzurra), och ruinerna av de romerska kejserliga villorna.

Ön är ansluten med täta färjor och flygbåtar till staden Neapel och Sorrento på Amalfikusten. Det finns också mindre frekventa färjor till Positano på Amalfikusten och ön Ischia.


Procida till Capri Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 20/05/2024 och 2024-05-26


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Alicost 16:25 18:22 1 timme 57 minuter Mån, Lör, Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.