Färja från Pozzuoli till Ischia

Pozzuoli Ischia-rutten går mellan Italien och Neapelbukten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Medmar trafikerar den här sträckan upp till 21 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme när Caremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 10 min.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Pozzuoli Ischia-rutten mellan Italien och Neapelbukten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Pozzuoli och Ischia

  • Medmar
    • 21 avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris
  • Caremar
    • 7 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pozzuoli Ischia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pozzuoli Ischia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pozzuoli

Pozzuoli är en stad på Phlegreanhalvön och är belägen i provinsen Neapel i den italienska regionen Kampanien. Pozzuoli har varit väldigt viktig under grekisk och romersk tid, och dess historia är fortfarande synlig i varje hörn av staden. Denna stad är också känd för det märkliga fenomenet som kallas bradyseism: vulkanisk aktivitet, som drivs av trycket från underjordiska gaser, som gör att staden stiger och faller i förhållande till havsnivån.

En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggandet av den romerska kolonin Pozzuoli. När den först grävdes ut på 1800-talet upptäcktes en staty av Serapis som ledde till att byggnaden feltolkades som stadens Serapeion eller Serapistemplet. Strandpromenaden är en av de mest besökta platserna i staden alla tider på dygnet och är centrum för det Flegreiska nattlivet. På strandpromenaden hittar du barer, restauranger, pizzerior, glassbarer och de coolaste klubbarna i stan.

Från stadens hamn går färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida.