Färja från Procida till Ischia

Procida Ischia-rutten går mellan Neapelbukten och Neapelbukten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 10 minuter när Caremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Procida Ischia-rutten mellan Neapelbukten och Neapelbukten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Procida och Ischia

  • SNAV
    • Avgår 4 gånger per dag 10 min
    • Få pris
  • Caremar
    • 7 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Procida Ischia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Procida Ischia-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Procida

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.