Jämför färjor från Eoliska öarna till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Eoliska öarna

Eoliska öarna, eller Isole Eolie som de är kända som lokalt, är en grupp av öar och holmar i Tyrenska havet norr om Sicilien, en bit från Italiens kust.

Eoliska öarna som fått deras namn av grekiska kolonister efter vind guden Aiolos, består av Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi, Alicudi och Basiluzzo.

Huvudön Lipari är belägen mer eller mindre i mitten av ögruppen och förutom att ha många hotell är den ett centrum för anslutningar mellan öarna.

Det finns Inga regelbundna luft tjänster till öarna, därför är det enda sättet att ta sig runt med färja, några av områdets populäraste färjebolag erbjuder regelbundna tjänster mellan öarna och till/från Sicilien och fastlandet Italien.

Liksom många av de italienska öarna, håller Eoliska öarna på att stiga i populäritet bland turister och under sommaren stiger folkmängen enormt.

Om Italien

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Färjor från Eoliska öarna till Italien

Kundtjänst

CSBannerText