Stromboli till Vibo Valentia färja

Stromboli Vibo Valentia rutten ansluter Eoliska öarna med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 30 minuter.

Stromboli Vibo Valentia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Stromboli - Vibo Valentia färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stromboli Vibo Valentia

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Stromboli guide

Stromboli är en liten ö som ligger i Tyrrenska havet strax utanför den norra kusten av Sicilien, Italien. Ön är en del av den Eoliska öruppen och har en av tre aktiva vulkaner i Italien. Ett betydande geologiskt inslag av vulkanen är Sciara del Fuoco ("ström av eld"), en stor hästskoformad fördjupning som genererats under de senaste 13.000 åren av flera kollapser på nordvästra sidan av konen. Det finns i princip tre saker att göra på Stromboli. En är att pyssla runt kyrkbyn och beundra utsikten - men härifrån syns vulkanens krater inte. Det andra är att ta en båttur runt till Sciara del Fuoco, den branta svarta lava ärret längs med vulkanens sida, där du kan se Strombolis explosioner. Detta är mest dramatiskt när det är mörkt, när eldiga utsläpp syns tydligt. Den tredje aktiviteten, och inget för otränade, är att klättra upp för vulkanen och se utbrott på mycket närmare håll.

Vissa färje- och bärplansbåttjänster från Sicilien och fastlandet stannar vid Stromboli. Alternativt kan resenärer byta till en anslutande färja på ön Lipari. Stromboli ligger nordost om de andra Eoliska öarna, och bärplansbåtar från Lipari kan ta så mycket som 1 timme och 40 minuter. Tjänster från Messina på Sicilien tar knappt 1 timme och 30 minuter.