Lipari till Vibo Valentia färja

Lipari Vibo Valentia rutten ansluter Eoliska öarna med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 15 minuter.

Lipari Vibo Valentia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Lipari - Vibo Valentia färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 1 Avgång per vecka 3 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Lipari Vibo Valentia

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Lipari guide

Lipari är den största av de Eoliska öarna i Tyrrenska havet som ligger utanför den norra kusten på Sicilien. Den ligger mellan Vesuvius och Etna och 30 km från Sicilien. Ön är knappt 40 kvadratkilometer i storlek och förutom dess största stad, även kallad Lipari, har ön 4 andra stora byar: Pianoconte, Quattropani, Acquacalda och Canneto. Lipari stad är en mycket trevlig plats, med vackra gator och gränder perfekta för att strosa runt bland. Det finns några eleganta historiska hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Staden har en mycket glad atmosfär och lokalbefolkningen är alla mycket vänliga och välkomnande. Det finns massor av butiker som säljer souvenirer och lokal mat och dryck av god kvalitet. Utforska gatorna i Lipari och kommer du snart att stöta på spår av öns historia. Grekiska gravar ligger öppna mot himlen i parkmiljö (vanligtvis stängda men synliga genom staket). Men den mest imponerande historiska platsen i Lipari är castello, slottet.

Lipari är den mest praktiska basen för att besöka de Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien stannar här, och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna.