Färja från Vulcano till Neapel

Vulcano Neapel-rutten går mellan Eoliska öarna och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 30 minuter när Alilauro servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 30 min.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Vulcano Neapel-rutten mellan Eoliska öarna och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Vulcano och Neapel

  • SNAV
    • 7 avgångar per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • 5 avgångar per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Vulcano Neapel

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Vulcano Neapel-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Vulcano

Den lilla italienska vulkaniska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet cirka 25 km norr om Sicilien, och är den sydligaste av de åtta öar som utgör de Eoliska öarna. Ön är bara cirka 21 kvadratkm stor och dess högsta punkt är knappt 500 meter över havet. Det finns ett antal vulkaner på ön, och inkluderar en av fyra aktiva, icke-undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkanisk aktiviteten kom från Gran Cratere överst på Fossa kon, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Dock har öns vulkaner varit tysta sedan omkring 1890 då Fossa utbröt och deponerade cirka fem meter av pyroklastiska material på höjdpunkten. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga besökarna finns möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!

Bärplansbåt och färjetrafik ansluter Vulcano till de övriga Eoliska öarna och Sicilien och fastlandet. Åtkomst från Milazzo på Sicilien är bekvämt, eftersom Vulcano är båtens första stopp innan den fortsätter till de andra öarna.