COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Vulcano - Neapel är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Eoliska öarna till Italien

Rederier som åker mellan Vulcano och Neapel

  • 4 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
  • 7 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
  • 2 avgångar per vecka 14 tim 15 min
  • Få pris

Färja från Vulcano till Neapel

Vulcano Neapel-linjen går mellan Eoliska öarna och Italien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. SNAV kör upp till 4 gånger vecka, Alilauro 7 gånger per vecka & Siremar kör upp till 2 gånger vecka.

Det är totalt 13 avgångar vecka på sträckan Vulcano Neapel mellan Eoliska öarna och Italien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Vulcano

Den lilla italienska vulkaniska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet cirka 25 km norr om Sicilien, och är den sydligaste av de åtta öar som utgör de Eoliska öarna. Ön är bara cirka 21 kvadratkm stor och dess högsta punkt är knappt 500 meter över havet. Det finns ett antal vulkaner på ön, och inkluderar en av fyra aktiva, icke-undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkanisk aktiviteten kom från Gran Cratere överst på Fossa kon, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Dock har öns vulkaner varit tysta sedan omkring 1890 då Fossa utbröt och deponerade cirka fem meter av pyroklastiska material på höjdpunkten. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga besökarna finns möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!

Bärplansbåt och färjetrafik ansluter Vulcano till de övriga Eoliska öarna och Sicilien och fastlandet. Åtkomst från Milazzo på Sicilien är bekvämt, eftersom Vulcano är båtens första stopp innan den fortsätter till de andra öarna.