Färja från Salina till Neapel

Salina Neapel-rutten går mellan Eoliska öarna och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar när Alilauro servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 6 tim.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Salina Neapel-rutten mellan Eoliska öarna och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Salina och Neapel

  • SNAV
    • 7 avgångar per vecka 6 tim
    • Få pris
  • Alilauro
    • 6 avgångar per vecka 6 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Salina Neapel

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Salina Neapel-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Salina

Salina är en ö i dne Eoliska ögruppen som ligger strax norr om Sicilien i södra Italien. Salina är den näst största ön i skärgården och är indelad i tre områden: Santa Marina på den östra kusten, Malfa i norr och Leni i sydväst. Salina kan spåra sin historia tillbaka till den 400-talet, då är var en grekisk ö. Under denna period hette ön "Didyme", ett grekiskt namn som hänvisar till de två bergen som "tvillingar". Ön var bebodd redan på bronsåldern och har utvecklats och sedan övergiven många gånger under de efterföljande årtusendena. Största attraktionerna på ön är saltsjön vid Lingua som en gång var en plats för produktion av havssalt, därav namnet Salina ("saltkvarn" på italienska). Det finns också flera romerska gravar belägna på sluttningarna av Fossa och helgedomen Madonna del Terzito, som ligger mellan Malfa och Leni är Salinas religiösa centrum och lockar många pilgrimer på huvudfesten den 23 juli varje år.

Salina har två hamnar, Santa Marina och Rinella, som betjänas av färjor och flygbåtar från Neapel, Palermo, Reggio Calabria, Messina och Milazzo.