Sicilien

Såhär bokar du färjor från Sicilien till Italien

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Sicilien till Italien. Det finns 6 färjerederier som tillsammans erbjuder 44 färjelinjer och förbinder till Palermo till Genua, Palermo Termini Imerese till Civitavecchia & Neapel, Palermo till Genua, Neapel, Civitavecchia, Salerno, Livorno, Panarea, Vulcano, Lipari, Salina, Stromboli, Rinella, Alicudi, Filicudi & Ustica, Messina till Salerno, Reggio Calabria, Lipari, Rinella, Salina, Vulcano, Panarea & Stromboli, Palermo till Genua, Neapel, Civitavecchia, Salerno, Livorno, Panarea, Vulcano, Lipari, Salina, Stromboli, Rinella, Alicudi, Filicudi & Ustica, Trapani till Favignana, Levanzo, Marettimo & Pantelleria, Milazzo till Stromboli, Rinella, Vulcano, Lipari, Salina, Alicudi, Panarea, Filicudi, Ginostra (Stromboli), Vibo Valentia & Neapel, Porto Empedocle till Lampedusa & Linosa, Messina till Salerno, Reggio Calabria, Lipari, Rinella, Salina, Vulcano, Panarea & Stromboli, Marsala till Favignana, Levanzo & Marettimo & Milazzo till Stromboli, Rinella, Vulcano, Lipari, Salina, Alicudi, Panarea, Filicudi, Ginostra (Stromboli), Vibo Valentia & Neapel

Den snabbaste rutten mellan Sicilien och Italien är Trapani till Favignana med en seglingstid på ca 30 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Sicilien-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sicilien till Italien

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!