COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Trapani - Pantelleria är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Pantelleria-öarna

Rederier som åker mellan Trapani och Pantelleria

    • 6 Sailings Weekly 2 hr 10 min
    • Get price
    • 7 Sailings Weekly 7 hr 30 min
    • Get price

Färja från Trapani till Pantelleria

Trapani Pantelleria-rutten går mellan Sicilien och Pantelleria-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 10 minuter när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 7 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Trapani Pantelleria-rutten mellan Sicilien och Pantelleria-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Trapani

Den italienska staden Trapani ligger på ön Sicilien och är huvudstad i provinsen Trapani. Stadens historia går tillbaka till elymerna och är en viktig fiskehamn och porten till Egadiska öarna. Populära attraktioner i staden inkluderar dess kyrkor i allmänhet och dess restaurerade katedral i synnerhet. Cattedrale di San Lorenzo byggdes ´på 1400-talet och genomgick senare en bysantinsk ansiktslyftning. Populär i staden är även Chiesa del Purgatorio som innehåller skulpturer som transporteras genom staden under dess berömda Påskprocession. På långfredagen dras dessa tjugo trä statyer, känd som Misteri, genom gatorna av utklädda medborgare.

Beläget en bit från centrum är den medeltida muromgärdade kullstaden Erice, Marsala som är känd för sitt vin och den antika grekiska platsen Selinunte. En annan populär utflykt är att besöka de närliggande Egadiska öarna, som kan nås på cirka 30 minuter. De är den perfekta platsen att koppla av, bada, dyka eller bara strosa runt.

Från Trapani hamn avgår färjor till öar som Pantelleria samt Neapel, Cagliari på Sardinien och Tunisien.


Guide till Pantelleria

Söder om den västra spetsen av den italienska ön Sicilien, och närmare Afrika än till Europa, ligger den "svarta pärlan i Medelhavet", den vulkaniska ön Pantelleria. Den största av alla sicilianska öarna var det första språngbräda för den arabiska invasionen av Sicilien i den 8: e århundradet och dess namn härstammar från det arabiska "Bint-al Rion" - Dotter till vinden. Pantelleria är en av Siciliens mest karakteristiska mindre öar och är inte en del av en skärgård som Egadis eller Aioler. Dess klippiga kusten, ibland dramatiskt, ibland milda, sträcker sig drygt 31 miles. Den inre av ön präglas av lavastenmurar, flera vulkaniska toppar och spridda Dammusi. Dessa hus, byggt i lokal lavasten, har välvda tak som, tack vare sin form, funktion också som ett sätt att samla in regnvatten. De tjocka väggar hålla bilen sval på sommaren och ger isolering under vintern. Vanligtvis runt de viktigaste bostadsutrymmen var stall, en innergård och en vedeldad ugn. Att bara en våning, och tack sin färg, den Dammusi smälter in i den omgivande landsbygden, nästan utan att ändra den allmänna låg på marken.

Färjor, för bilar och passagerare, från öns hamn avgår till Trapani (Sicilien) och bärplansbåt, för passagerare endast till Trapani och Mazara del Vallo.