Färja från Trapani till Pantelleria

Trapani Pantelleria-rutten går mellan Sicilien och Pantelleria Öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 10 minuter.

Färjetrafiken på Trapani Pantelleria-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Trapani och Pantelleria

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 6 avgångar per vecka 2 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Trapani Pantelleria

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Trapani Pantelleria-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Trapani

Den italienska staden Trapani ligger på ön Sicilien och är huvudstad i provinsen Trapani. Stadens historia går tillbaka till elymerna och är en viktig fiskehamn och porten till Egadiska öarna. Populära attraktioner i staden inkluderar dess kyrkor i allmänhet och dess restaurerade katedral i synnerhet. Cattedrale di San Lorenzo byggdes ´på 1400-talet och genomgick senare en bysantinsk ansiktslyftning. Populär i staden är även Chiesa del Purgatorio som innehåller skulpturer som transporteras genom staden under dess berömda Påskprocession. På långfredagen dras dessa tjugo trä statyer, känd som Misteri, genom gatorna av utklädda medborgare.

Beläget en bit från centrum är den medeltida muromgärdade kullstaden Erice, Marsala som är känd för sitt vin och den antika grekiska platsen Selinunte. En annan populär utflykt är att besöka de närliggande Egadiska öarna, som kan nås på cirka 30 minuter. De är den perfekta platsen att koppla av, bada, dyka eller bara strosa runt.

Från Trapani hamn avgår färjor till öar som Pantelleria samt Neapel, Cagliari på Sardinien och Tunisien.

Guide till Pantelleria

Söder om den västra spetsen av den italienska ön Sicilien, och närmare Afrika än till Europa, ligger den "svarta pärlan i Medelhavet", den vulkaniska ön Pantelleria. Den största av alla sicilianska öarna var det första språngbräda för den arabiska invasionen av Sicilien i den 8: e århundradet och dess namn härstammar från det arabiska "Bint-al Rion" - Dotter till vinden. Pantelleria är en av Siciliens mest karakteristiska mindre öar och är inte en del av en skärgård som Egadis eller Aioler. Dess klippiga kusten, ibland dramatiskt, ibland milda, sträcker sig drygt 31 miles. Den inre av ön präglas av lavastenmurar, flera vulkaniska toppar och spridda Dammusi. Dessa hus, byggt i lokal lavasten, har välvda tak som, tack vare sin form, funktion också som ett sätt att samla in regnvatten. De tjocka väggar hålla bilen sval på sommaren och ger isolering under vintern. Vanligtvis runt de viktigaste bostadsutrymmen var stall, en innergård och en vedeldad ugn. Att bara en våning, och tack sin färg, den Dammusi smälter in i den omgivande landsbygden, nästan utan att ändra den allmänna låg på marken.

Färjor, för bilar och passagerare, från öns hamn avgår till Trapani (Sicilien) och bärplansbåt, för passagerare endast till Trapani och Mazara del Vallo.