Marsala till Levanzo färja

Marsala Levanzo rutten ansluter Sicilien med Egadiska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 50 minuter.

Marsala Levanzo seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Marsala - Levanzo färjerederier

  • Liberty Lines
    • 7 Avgångar per vecka 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Marsala Levanzo

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Levanzo guide

Levanzo är den minsta av de tre Egadiska öarna som ligger utanför den västra kusten av Sicilien. Öns lilla hamn är oerhört pittoresk med en liten samling av bleka fyrkantiga byggnader krypandes runt en liten hamn av en fantastisk blå. Levanzo befolkning är cirka 200, och den lilla byn runt hamnen är öns enda bosättning, även om det finns några spridda hus och gårdar längre bort. Ön brukade vara jordbruksbaserat - spannmålen producerades här och man kan fortfarande se rader av stenmurarna som delar igenväxta åkrar, terrasserade sluttningar och små sten skyddsrum. Idag inte mycket odling fortsätter, men det finns fortfarande en del jordbruk inklusive får-jordbruk. Levanzo har ingen vägnät, bara ett par grusvägar; både jeepar och mulor används för transport. Det är en ödmjuk plats, med endast en eller två större hus bland de enklaste bostäderna Fiske och båtliv är stora aktiviteter på ön. Små fiske och utflyktsbåtar guppar i hamnen, som ibland har utarbetats på stapelbäddar, och parkerade längs en liten bana nära hamnen. Det finns bara en stor turist mål på ön. Grotta del Genovese är en grotta med förhistorisk konst. Annat än att är Levanzo bäst besökas om en avkopplande semester är allt som behövs.