Porto Empedocle
Lampedusa
Färjor till Pelagie-öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Porto Empedocle - Lampedusa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Porto Empedocle till Lampedusa

Porto Empedocle Lampedusa-rutten går mellan Sicilien och Pelagie-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 15 minuter när Siremar servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 9 timmar 10 minuter.

Det finns totalt 11 linjer att välja på vecka om du vill åka Porto Empedocle Lampedusa-rutten mellan Sicilien och Pelagie-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Pelagie-öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Porto Empedocle till Lampedusa?

  Färjeresan från Porto Empedocle till Lampedusa tar ungefär 6h 42m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Porto Empedocle till Lampedusa?

  Priserna för färjan mellan Porto Empedocle - Lampedusa varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 237 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Porto Empedocle - Lampedusa?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Porto Empedocle och Lampedusa, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Porto Empedocle - Lampedusa?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Porto Empedocle - Lampedusa, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Porto Empedocle - Lampedusa?

  Ja, mellan Porto Empedocle - Lampedusa kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Porto Empedocle - Lampedusa?

  Ja, du kan resa med bil mellan Porto Empedocle - Lampedusa med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Porto Empedocle - Lampedusa?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Vad är avståndet från Porto Empedocle till Lampedusa?

  Det är uppskattningsvis 118 sjömil mellan Porto Empedocle och Lampedusa.

Guide till Porto Empedocle

Porto Empedocle är en stad på Sicilien, Italien och ligger vid kusten i sundet Sicilien. Porto Empedocle har länge tjänat som hamn för Agrigento, huvudstad i provinsen med samma namn. Den historiska stadskärnan, med sina krypande smala, slingrande gator, erbjuder några platser värda att utforska, som domkyrkan. Utanför staden är den främsta attraktionen Tempeldalen och dess angränsande museum. De främsta inkomsterna i Porto Empedocle kommer från jordbruk, fiske, järnhantering, läkemedel och bergsaltsraffinering.

År 2003, bytte staden den officiella benämningen till Porto Empedocle Vigata, efter namnet på den fiktiva staden där de populära romanerna av Andrea Camilleri, berömd italiensk författare och född i Porto Empedocle, om kriminalinspektör Montalbano utspelar sig.

Agrigento är ett stort turistcentrum på grund av sitt utomordentligt rika arkeologiska arv. Den fungerar också som ett jordbrukscentrum för den omgivande regionen. Svavel och pottaska har brutits lokalt sedan minoisk tid fram till 1970-talet, och exporterades över hela världen från den närbelägna hamnen i Porto Empedocle.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Lampedusa och Linosa.


Guide till Lampedusa

Den italienska ön Lampedusa ligger i Medelhavet och ligger cirka 110 miles från Sicilien och 70 miles från Tunisien. Lampedusa är en av de mest välbesökta destinationer för soldyrkare, scuba-dykare och naturälskare, och det är det sista spåret av italienska terrängen innan den afrikanska kusten. Lampedusa, strålande, solblekt ö söder om Sicilien, bidrar till att skapa den Pelagian skärgård ("öar av öppet hav" på grekiska etymologi), tillsammans med grannön Linosa och Scoglio (en liten stenblock på en ö) känd som Lampione . Öns norra och västra kusten är ganska hög och otillgänglig, medan de östra och sydöstra stränder skryta magnifika sandstränder. Under de hetaste nätterna i sommar, göra en insats för att delta i många fester som händer på öns stränder, inklusive brasor, spagetti cookouts och grillar, och musikframträdanden.

En färjelinje förbinder ön med Porto Empedocle, nära Agrigento, Sicilien.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.