Porto Empedocle till Lampedusa färja

Porto Empedocle Lampedusa rutten ansluter Sicilien med Pelagie öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 15 minuter.

Porto Empedocle Lampedusa seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Porto Empedocle - Lampedusa färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Porto Empedocle Lampedusa

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Porto Empedocle Lampedusa är en bil och 1 passagerare.

Porto Empedocle guide

Porto Empedocle är en stad på Sicilien, Italien och ligger vid kusten i sundet Sicilien. Porto Empedocle har länge tjänat som hamn för Agrigento, huvudstad i provinsen med samma namn. Den historiska stadskärnan, med sina krypande smala, slingrande gator, erbjuder några platser värda att utforska, som domkyrkan. Utanför staden är den främsta attraktionen Tempeldalen och dess angränsande museum. De främsta inkomsterna i Porto Empedocle kommer från jordbruk, fiske, järnhantering, läkemedel och bergsaltsraffinering.

År 2003, bytte staden den officiella benämningen till Porto Empedocle Vigata, efter namnet på den fiktiva staden där de populära romanerna av Andrea Camilleri, berömd italiensk författare och född i Porto Empedocle, om kriminalinspektör Montalbano utspelar sig.

Agrigento är ett stort turistcentrum på grund av sitt utomordentligt rika arkeologiska arv. Den fungerar också som ett jordbrukscentrum för den omgivande regionen. Svavel och pottaska har brutits lokalt sedan minoisk tid fram till 1970-talet, och exporterades över hela världen från den närbelägna hamnen i Porto Empedocle.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Lampedusa och Linosa.

Lampedusa guide

Den italienska ön Lampedusa ligger i Medelhavet och ligger cirka 110 miles från Sicilien och 70 miles från Tunisien. Lampedusa är en av de mest välbesökta destinationer för soldyrkare, scuba-dykare och naturälskare, och det är det sista spåret av italienska terrängen innan den afrikanska kusten. Lampedusa, strålande, solblekt ö söder om Sicilien, bidrar till att skapa den Pelagian skärgård ("öar av öppet hav" på grekiska etymologi), tillsammans med grannön Linosa och Scoglio (en liten stenblock på en ö) känd som Lampione . Öns norra och västra kusten är ganska hög och otillgänglig, medan de östra och sydöstra stränder skryta magnifika sandstränder. Under de hetaste nätterna i sommar, göra en insats för att delta i många fester som händer på öns stränder, inklusive brasor, spagetti cookouts och grillar, och musikframträdanden.

En färjelinje förbinder ön med Porto Empedocle, nära Agrigento, Sicilien.