Porto Empedocle
Linosa
Färjor till Pelagie-öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Porto Empedocle - Linosa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Porto Empedocle till Linosa

Porto Empedocle Linosa-rutten går mellan Sicilien och Pelagie-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 6 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Porto Empedocle Linosa-rutten mellan Sicilien och Pelagie-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Pelagie-öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Porto Empedocle till Linosa?

  Färjeresan från Porto Empedocle till Linosa tar ungefär 4h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Porto Empedocle till Linosa?

  Priserna för färjan mellan Porto Empedocle - Linosa varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 143 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Porto Empedocle - Linosa?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Porto Empedocle och Linosa, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Porto Empedocle - Linosa?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Porto Empedocle - Linosa, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Porto Empedocle - Linosa?

  Ja, mellan Porto Empedocle - Linosa kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Porto Empedocle - Linosa?

  Ja, du kan resa med bil mellan Porto Empedocle - Linosa med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Porto Empedocle - Linosa?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Vad är avståndet från Porto Empedocle till Linosa?

  Det är uppskattningsvis 92 sjömil mellan Porto Empedocle och Linosa.

Guide till Porto Empedocle

Porto Empedocle är en stad på Sicilien, Italien och ligger vid kusten i sundet Sicilien. Porto Empedocle har länge tjänat som hamn för Agrigento, huvudstad i provinsen med samma namn. Den historiska stadskärnan, med sina krypande smala, slingrande gator, erbjuder några platser värda att utforska, som domkyrkan. Utanför staden är den främsta attraktionen Tempeldalen och dess angränsande museum. De främsta inkomsterna i Porto Empedocle kommer från jordbruk, fiske, järnhantering, läkemedel och bergsaltsraffinering.

År 2003, bytte staden den officiella benämningen till Porto Empedocle Vigata, efter namnet på den fiktiva staden där de populära romanerna av Andrea Camilleri, berömd italiensk författare och född i Porto Empedocle, om kriminalinspektör Montalbano utspelar sig.

Agrigento är ett stort turistcentrum på grund av sitt utomordentligt rika arkeologiska arv. Den fungerar också som ett jordbrukscentrum för den omgivande regionen. Svavel och pottaska har brutits lokalt sedan minoisk tid fram till 1970-talet, och exporterades över hela världen från den närbelägna hamnen i Porto Empedocle.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Lampedusa och Linosa.


Guide till Linosa

Den italienska ön Linosa är en av de Pelagiska öarna, en ögrupp som ligger söder om Sicilien. Linosa är ungefär 120 km väster om Gozo, Malta, 120 km söder öster om Pantelleria, 163 km söder om Sicilien och 165 km öster om udden Mahida i Tunisien. Den närmaste mark till Linosa är ön Lampedusa, som ligger 43 km söderut. Linosa (och de övriga Pelagiska öarna) besöks för sin vackra kustlinje och de exceptionella dykning möjligheter som kristallklart vatten. Ön är bara ca 5 kvm. Km i storlek, och därför tar inte lång tid att utforska, med en stor del av landskap beläget från stranden den domineras av slocknade vulkaner och de områden i vulkanisk sten. De viktigaste platser som är värda ett besök på Linosa är "Scoglio del Lampione", den "Cala puzzolan di Ponente" och "Punta Beppe Tuccio", där dykning är möjligt, den "Faraglioni" på östkusten och "Cala dei Fili" , med sin vita havssand.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.