Palermo
Lipari
Färjor till Eoliska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Palermo till Lipari

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 5 i veckan mellan Palermo och Lipari. . Sträckan mellan Palermo och Lipari trafikeras av Liberty Lines Fast Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Palermo och Lipari.

Tidtabeller Palermo till Lipari

Den tidigaste färjan mellan Palermo och Lipari avgår vanligtvis från Palermo ca 13:30. I genomsnitt tar en överfart 3h 45m, som snabbast tar rutten ungefär 3h 45m.

Färjepriser mellan Palermo och Lipari

Priserna på en överfast från Palermo till Lipari varierar oftast mellan 1142kr och 4580kr*. Genomsnittspriset är 2539kr*. De billigaste priserna mellan Palermo och Lipari är ca 591kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2539kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Lipari och Palermo?

Det är ungefär 112.4 miles (180.9km) eller 97.7 sjömil mellan Palermo och Lipari.

Kan jag resa med bil mellan Palermo och Lipari?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Palermo och Lipari.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Palermo och Lipari?

Ja, fotpassagerare kan resa med Liberty Lines Fast Ferries mellan Palermo och Lipari.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Eoliska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Palermo - Lipari Sammanfattning av rutt
Avgångsland Italien
Destination Land Italien
Antal operatörer 1
Operatörer Liberty Lines Fast Ferries
Genomsnittligt pris 2628 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 5
Genomsnittlig seglingstid 3h 45m
Första färjan 13:30
Avstånd 97 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Palermo till Lipari?

Färjeresan från Palermo till Lipari tar ungefär 3h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Palermo till Lipari?

Priserna för färjan mellan Palermo - Lipari varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 213 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Palermo - Lipari?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Palermo och Lipari, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Palermo - Lipari?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Palermo - Lipari, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Palermo - Lipari?

Ja, mellan Palermo - Lipari kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Palermo - Lipari?

Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Palermo - Lipari?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries

Vad är avståndet från Palermo till Lipari?

Det är uppskattningsvis 97 sjömil mellan Palermo och Lipari.

Guide till Palermo

Palermo är en italiensk stad på Sicilien, som har ett internationellt rykte för sin historia, kultur, gastronomi och arkitektur. Staden, som kan spåra sitt ursprung tillbaka mer än 2700 år, ligger på nordvästra Sicilien, vid Gulf of Palermo i Tyrrenska havet. Palermo är Siciliens kultur, ekonomi och turistnav, och turister dras till staden för att uppleva dess kultur och njuta av dess utmärkta medelhavsväder. Den ofta bleknade storheten i många av Palermos underbara palats och kyrkor i centrum ger vika för populära områden vars livsstil inte helt tillhör 2000-talet. Detta gäller särskilt marknaden, vars arabiska ursprung fortfarande är tydliga i dag tack vare bullret, dofterna, färgerna, de smala labyrintiska gatorna, det fantastiska utbudet av mat och andra varor på display och den allmänna "souk" atmosfären.

Från stadens hamn avgår färjor till många destinationer, inklusive Genoa (21 timmars restid), Civitavecchia (14 timmars restid), Neapel (10 timmar och 30 minuter) och Tunisien (10 timmars restid). Fotpassagerare måste checka in 1 timme före avgång och fordon 2 timmar före avgång. Samtliga avgångar till Tunisien bör checka i 4 timmar före avgång.


Guide till Lipari

Den italienska ön Lipari är den största och mest befolkade av de Eoliska öarna (Isole Eolie eller Isole Lipari på italienska), en vulkanisk skärgård utanför Siciliens kust. Ön har den största staden i skärgården, även kallad Lipari som är en livlig plats med pittoreska gator, en attraktiv hamn och ett historiskt slott-citadell. Liksom sina ö grannar, har Lipari vulkaniska ursprung. Det senaste utbrottet på ön skedde cirka 1400 år sedan, men det finns för närvarande inga tecken på vulkanisk aktivitet än varma källor och röken. Lipari är den mest praktiska bas för att besöka de andra Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien alla stannar där och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna. Utanför huvud italienska turistsäsongen sen JUL-aug är Lipari stad stor nog att inte känna sig överväldigad av turismen. Staden har vackra gator och gränder perfekt för vandrade runt. Det finns några eleganta historiska stads-hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Grekiska gravar ligger öppen mot himlen i parkmiljö men det mest imponerande historiska platsen i Lipari är slottet. Denna befäst udde är mer än ett slott; Det är ett citadell och hjärtat av staden var en gång finns där. Den traditionella entrévägen är genom en defensiv gateway, men det finns också ytterligare en direkt trappa piercing fästningsmurarna.


Palermo till Lipari Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 22/07/2024 och 2024-07-28


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Liberty Lines Fast Ferries 13:30 17:15 3 timmar 45 minuter Mån, Ons, Tors, Fre, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.