Trapani
Levanzo
Färjor till Egadiska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Trapani - Levanzo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Trapani till Levanzo

Trapani Levanzo-rutten går mellan Sicilien och Egadiska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per dag med en restid på runt 25 minuter när Siremar servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 45 minuter.

Det finns totalt 18 linjer att välja på dag om du vill åka Trapani Levanzo-rutten mellan Sicilien och Egadiska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Egadiska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Trapani till Levanzo?

  Färjeresan från Trapani till Levanzo tar ungefär 35m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Trapani till Levanzo?

  Priserna för färjan mellan Trapani - Levanzo varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 52 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Trapani - Levanzo?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Trapani och Levanzo, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Trapani - Levanzo?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Trapani - Levanzo, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Trapani - Levanzo?

  Ja, mellan Trapani - Levanzo kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Trapani - Levanzo?

  Ja, du kan resa med bil mellan Trapani - Levanzo med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Trapani - Levanzo?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Vad är avståndet från Trapani till Levanzo?

  Det är uppskattningsvis 10 sjömil mellan Trapani och Levanzo.

Guide till Trapani

Den italienska staden Trapani ligger på ön Sicilien och är huvudstad i provinsen Trapani. Stadens historia går tillbaka till elymerna och är en viktig fiskehamn och porten till Egadiska öarna. Populära attraktioner i staden inkluderar dess kyrkor i allmänhet och dess restaurerade katedral i synnerhet. Cattedrale di San Lorenzo byggdes ´på 1400-talet och genomgick senare en bysantinsk ansiktslyftning. Populär i staden är även Chiesa del Purgatorio som innehåller skulpturer som transporteras genom staden under dess berömda Påskprocession. På långfredagen dras dessa tjugo trä statyer, känd som Misteri, genom gatorna av utklädda medborgare.

Beläget en bit från centrum är den medeltida muromgärdade kullstaden Erice, Marsala som är känd för sitt vin och den antika grekiska platsen Selinunte. En annan populär utflykt är att besöka de närliggande Egadiska öarna, som kan nås på cirka 30 minuter. De är den perfekta platsen att koppla av, bada, dyka eller bara strosa runt.

Från Trapani hamn avgår färjor till öar som Pantelleria samt Neapel, Cagliari på Sardinien och Tunisien.


Guide till Levanzo

Levanzo är den minsta av de tre Egadiska öarna som ligger utanför den västra kusten av Sicilien. Öns lilla hamn är oerhört pittoresk med en liten samling av bleka fyrkantiga byggnader krypandes runt en liten hamn av en fantastisk blå. Levanzo befolkning är cirka 200, och den lilla byn runt hamnen är öns enda bosättning, även om det finns några spridda hus och gårdar längre bort. Ön brukade vara jordbruksbaserat - spannmålen producerades här och man kan fortfarande se rader av stenmurarna som delar igenväxta åkrar, terrasserade sluttningar och små sten skyddsrum. Idag inte mycket odling fortsätter, men det finns fortfarande en del jordbruk inklusive får-jordbruk. Levanzo har ingen vägnät, bara ett par grusvägar; både jeepar och mulor används för transport. Det är en ödmjuk plats, med endast en eller två större hus bland de enklaste bostäderna Fiske och båtliv är stora aktiviteter på ön. Små fiske och utflyktsbåtar guppar i hamnen, som ibland har utarbetats på stapelbäddar, och parkerade längs en liten bana nära hamnen. Det finns bara en stor turist mål på ön. Grotta del Genovese är en grotta med förhistorisk konst. Annat än att är Levanzo bäst besökas om en avkopplande semester är allt som behövs.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.