Trapani
Favignana
Färjor till Egadiska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Trapani - Favignana är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Trapani till Favignana

Trapani Favignana-rutten går mellan Sicilien och Egadiska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 19 gånger per dag med en restid på runt 30 minuter när Siremar servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 55 minuter.

Det finns totalt 21 linjer att välja på dag om du vill åka Trapani Favignana-rutten mellan Sicilien och Egadiska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Egadiska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Trapani till Favignana?

  Färjeresan från Trapani till Favignana tar ungefär 42m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Trapani till Favignana?

  Priserna för färjan mellan Trapani - Favignana varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 51 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Trapani - Favignana?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Trapani och Favignana, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Trapani - Favignana?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Trapani - Favignana, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Trapani - Favignana?

  Ja, mellan Trapani - Favignana kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Trapani - Favignana?

  Ja, du kan resa med bil mellan Trapani - Favignana med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Trapani - Favignana?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Vad är avståndet från Trapani till Favignana?

  Det är uppskattningsvis 11 sjömil mellan Trapani och Favignana.

Guide till Trapani

Den italienska staden Trapani ligger på ön Sicilien och är huvudstad i provinsen Trapani. Stadens historia går tillbaka till elymerna och är en viktig fiskehamn och porten till Egadiska öarna. Populära attraktioner i staden inkluderar dess kyrkor i allmänhet och dess restaurerade katedral i synnerhet. Cattedrale di San Lorenzo byggdes ´på 1400-talet och genomgick senare en bysantinsk ansiktslyftning. Populär i staden är även Chiesa del Purgatorio som innehåller skulpturer som transporteras genom staden under dess berömda Påskprocession. På långfredagen dras dessa tjugo trä statyer, känd som Misteri, genom gatorna av utklädda medborgare.

Beläget en bit från centrum är den medeltida muromgärdade kullstaden Erice, Marsala som är känd för sitt vin och den antika grekiska platsen Selinunte. En annan populär utflykt är att besöka de närliggande Egadiska öarna, som kan nås på cirka 30 minuter. De är den perfekta platsen att koppla av, bada, dyka eller bara strosa runt.

Från Trapani hamn avgår färjor till öar som Pantelleria samt Neapel, Cagliari på Sardinien och Tunisien.


Guide till Favignana

Ön Favignana är en del av Egadiska öarna, som är tre öar som ligger utanför den västra kusten av Sicilien. Favignana har goda och täta färjeförbindelser med de andra Egadiska öarna och med Trapani; närheten till Trapani flygplats gör ön anmärkningsvärt nås från övriga Europa. Även om det finns bekvämligheter turist, verkar öns karaktär föga förändrad, och resenärer som besöker ön är glada att passa in i maklig ön livsstil. En av charmen i Egadiska öarna är att de aldrig har varit befolkat med villor för de rika, och inte heller besöks av prålig, och ingen utstående attraktioner har utvecklats för turister. Därför, jämfört med de överfulla turistöarna Capri och Ischia, och den eleganta atmosfären i några av de Eoliska öarna, Favignana och dess Egadiska grannar har en uppfriskande enkel äkthet.

Favignana stad är en härlig plats, med en riktig lokal atmosfär och en vänlig attityd till turister som besöker. Stadens centrum är fylld med gågator. I de främsta torg, Piazza Madrice och Piazza Europa, finner du gamla män som sitter utanför kaféer oavsett tid på dygnet, och barnen leker på sina cyklar medan föräldrarna gör shopping eller stanna för en pratstund. Det är definitivt en plats att besöka.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.