Palermo Termini Imerese
Civitavecchia
Färjor till Rom
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Palermo Termini Imerese - Civitavecchia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Palermo Termini Imerese till Civitavecchia

Palermo Termini Imerese Civitavecchia-rutten går mellan Sicilien och Rom. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Grandi Navi Veloci. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 12 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Palermo Termini Imerese Civitavecchia-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Rom
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Palermo Termini Imerese till Civitavecchia?

  Färjeresan från Palermo Termini Imerese till Civitavecchia tar ungefär 12h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Palermo Termini Imerese till Civitavecchia?

  Priserna för färjan mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 130 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Palermo Termini Imerese och Civitavecchia, dessa är
  • Grandi Navi Veloci
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia?

  Ja, mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia kan du resan utan bil med
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia?

  Ja, du kan resa med bil mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia med
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Palermo Termini Imerese - Civitavecchia?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Grandi Navi Veloci
 • Vad är avståndet från Palermo Termini Imerese till Civitavecchia?

  Det är uppskattningsvis 267 sjömil mellan Palermo Termini Imerese och Civitavecchia.

Guide till Palermo Termini Imerese

Termini Imerese är en stad i provinsen Palermo på den norra kusten av Sicilien, södra Italien. Staden ligger cirka 40 km öster om Palermo. Platsen där staden nu ligger har varit bebodd sedan förhistorisk tid. Många arkeologiska utgrävningar har hittats genom åren, även om stadens historia startade 409 f.Kr., när dess äldre granne, Himera (nu helt inom kollektivets gränser), förstördes fullständigt av den Carthaginianska armén som leddes av Hannibal Mago.

I dag finns inte mycket av stadens gamla historia kvar förutom några fragment av romersk arkitektur och en fästning. Det finns inte mycket i staden för besökare att se, även om stadens museum innehåller några fynd från den arabiska perioden. Staden ligger också nära den arkeologiska platsen Himera och är en referenspunkt på väg till Caccamo slott. Ruinerna av antika Himera (Imera), känd för resterna av Temple of Victory, ligger vid en kustnära slätt vid mynningen av Imerafloden ca 5 km öster om Termini och Caccamo ligger ca 14 km söder om Termini Imerese och Himera, uppför en slingrande bergsväg.

Från stadens lilla hamn avgår färjorna till Civitavecchia på det italienska fastlandet.


Guide till Civitavecchia

Civitavecchia har de främsta kryssningsfartyg och hamnen för Rom, Italien. Denna attraktiva semesterortstaden med 58.000 invånare är på kusten av Tyrrenska havet, och ligger cirka 80 km norr väster om Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Dess hamn går tillbaka mer än tusen år, till 101-108 e.Kr., då kejsar Trajanus beordrade att hamnen Centumcellae skulle byggas för att hantera djuphavsfiskefrakt för den romerska huvudstaden. Under och efter medeltiden, var Civitavecchia styrd av en rad punkter och påvar. Flera restaurerade medeltida och barock strukturer (inklusive den massiva Forte Michelangelo och försvarsmurar bakom hamnen) är påminnelser om Civitavecchia långa historia. Sightseeing i Civitavecchia börjar i hamnen, där besökare kan få en bra bild av kryssningsfartyg och färjor bassänger från strax innanför huvud eller södra ingången. Forte Michel, en fästning som beställdes av påven Giulio II i början av 1500-talet, ligger i anslutning till hamngrinden. Bakom och ovanför hamnen, bildar en 1700-tals försvarsmur ena sidan av Lungoporto Gramsci, en förhöjd gågata bredvid moderna flerbostadshus.

Bil- och passagerarfärjor länkar Civitavecchia till Sardinien, Sicilien, och andra destinationer inom Italien och utomlands.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.