Färja från Palermo Termini Imerese till Neapel

Palermo Termini Imerese Neapel-rutten går mellan Sicilien och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Grandi Navi Veloci. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 9 timmar.

Färjetrafiken på Palermo Termini Imerese Neapel-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Palermo Termini Imerese och Neapel

  • Grandi Navi Veloci
    • 5 avgångar per vecka 9 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Palermo Termini Imerese Neapel

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Palermo Termini Imerese Neapel-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Palermo Termini Imerese

Termini Imerese är en stad i provinsen Palermo på den norra kusten av Sicilien, södra Italien. Staden ligger cirka 40 km öster om Palermo. Platsen där staden nu ligger har varit bebodd sedan förhistorisk tid. Många arkeologiska utgrävningar har hittats genom åren, även om stadens historia startade 409 f.Kr., när dess äldre granne, Himera (nu helt inom kollektivets gränser), förstördes fullständigt av den Carthaginianska armén som leddes av Hannibal Mago.

I dag finns inte mycket av stadens gamla historia kvar förutom några fragment av romersk arkitektur och en fästning. Det finns inte mycket i staden för besökare att se, även om stadens museum innehåller några fynd från den arabiska perioden. Staden ligger också nära den arkeologiska platsen Himera och är en referenspunkt på väg till Caccamo slott. Ruinerna av antika Himera (Imera), känd för resterna av Temple of Victory, ligger vid en kustnära slätt vid mynningen av Imerafloden ca 5 km öster om Termini och Caccamo ligger ca 14 km söder om Termini Imerese och Himera, uppför en slingrande bergsväg.

Från stadens lilla hamn avgår färjorna till Civitavecchia på det italienska fastlandet.