Kroatien

Såhär bokar du färjor från Kroatien till Italien

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Kroatien till Italien. Det finns 4 färjerederier som tillsammans erbjuder 11 färjelinjer och förbinder till Split till Ancona, Zadar till Ancona, Dubrovnik till Bari, Pula till Venedig, Porec till Venedig, Rovinj till Venedig & Cesenatico, Mali Losinj till Cesenatico & Pesaro & Novalja till Pesaro & Cesenatico

Den snabbaste rutten mellan Kroatien och Italien är Rovinj till Venedig med en seglingstid på ca 2 timmar 45 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Kroatien-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kroatien:

Den allt populärare semestermålet Kroatien ligger strax sydöst om Centraleuropa och har över tusen öar.

Med över hundra "Blå flaggs" stränder och många naturreservat, Kroatien ligger i topp tjugo av de mest populära turistmålen i världen och välkomnar mer än tio miljoner turister till dess stränder varje år.

Som med de flesta av de populära semesterorter i Europa, kan besökarna förvänta varma torra somrar och milda vintrar, med mer än två tusen fem hundra timmar av solljus i genomsnitt per år.

Kroatien är en stor utgångspunkt för dem som vill korsa Adriatiska havet till Italien med färja, speciellt från länderna på Balkan. Det finns många korsningar som erbjuds allt från korta höghastighets rutter endast för passagerare som seglar till norra Italien, till längre mer konventionella tjänster som korsar havet mellan de två länderna en bit längre ner på Adriatiska havet.

Säsong hög hastighets katamaranen endast för passagerares korsningar är relativt billiga och seglar från kusten i Istrien till norra Italien.

De konventionella passagerar- och bilfärjan har avgångar från Kroatien till Italien som drivs av ett stort antal rederier som i allmänhet avgår från Split, Dubrovnik och enligt säsongs från ön Hvar.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!