Rovinj till Cesenatico färja

Rovinj Cesenatico rutten ansluter Kroatien med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Gomo Viaggi. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar.

Rovinj Cesenatico seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rovinj till Cesenatico färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kroatien till Italien sida.

Rovinj - Cesenatico färjerederier

  • Gomo Viaggi
    • 2 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rovinj Cesenatico

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Rovinj guide

Staden Rovinj ligger på norra Adriatiska havets kust i Kroatien och ligger på den västra kusten av Istrienhalvön. Staden är populär bland turister och är en aktiv fiskehamn. Stadens gamla stadsdel är där livet började på vad som brukade vara en ö som säkrats av medeltida murar. Staden hade sju hamnar, varav tre återstår i dag: St Benedicts hamn, The Portica och hamnen av det heliga korset. De första arkeologiska spåren av liv går tillbaka till bronsåldern, och den gamla staden började utvecklas på i det 300-talet. Det begränsade utrymmet resulterade i byggandet av smala hus, smala gator och små torg. Allt som allt är Rovinj en unik plats att besöka.

Promenera på gatorna i Gamla stan är en fröjd. Det historiska centrumet är proppfullt med påminnelser om Venedig, mest slående i kyrkan St Eufemia och Balbi Arch. Klättra till kullen vid St Eufemia och du kommer att få en fantastisk utsikt över staden, havet och öarna. Rovinj är inte känd för sina museer, men det finns ett bra: Rovinj Heritage Museum.

Hamnen är belägen nära centrum av staden och nära hamnen finns restauranger, butiker och flera andra bekvämligheter. Färjetrafik från hamnen avgår till Venedig i Italien, med en restid på 3 timmar och 30 minuter när färjorna stannar i Porec, Pula och Piran. Direkta överfarter till Venedig tar cirka 2 timmar och 45 minuter.

Cesenatico guide

Cesenatico är en hamnstad vid Adriatiska kusten i Italien med en befolkning på cirka 20.000 människor.

Idag är Cesenatico en populär turistort. Det är hem till marina Museum (Museo della Marineria), där historiska fiskebåtar visas i kanalen.