Rovinj
Venedig
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Rovinj - Venedig är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Rovinj till Venedig

Rovinj Venedig-rutten går mellan Kroatien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Venezia Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar när Kompas servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 2 timmar 45 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Rovinj Venedig-rutten mellan Kroatien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Rovinj till Venedig?

  Färjeresan från Rovinj till Venedig tar ungefär 3h 22m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Rovinj till Venedig?

  Priserna för färjan mellan Rovinj - Venedig varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Rovinj - Venedig?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Rovinj och Venedig, dessa är
  • Venezia Lines
  • Kompas
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Rovinj - Venedig?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Rovinj - Venedig, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Rovinj - Venedig?

  Ja, mellan Rovinj - Venedig kan du resan utan bil med
  • Venezia Lines
  • Kompas
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Rovinj - Venedig?

  Ja, du kan resa med bil mellan Rovinj - Venedig med
  • Venezia Lines
  • Kompas
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Rovinj - Venedig?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Venezia Lines
 • Vad är avståndet från Rovinj till Venedig?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Rovinj och Venedig.

Så tycker våra kunder om Färjor från Rovinj till Venedig

 • "Smidigt men för mycket prat/sälj under färden."

  Väldigt smidigt att köpa biljetter och checka in. Vi åkte från Rovinj till Venedig 0745, och man behöver då vara på plats 1h innan för att checka in, smidigt men väldigt snabbt börjar arrangörerna tidigt på morgonen försök att sälja in olika turer man kan göra på Venedig. Vilket skriks i högtalare och dessutom på kroatiska, polska,tyska och sen engelska vilket tog ungefär 3x30min när man egentligen bara ville ta det lungt. Detta gällde kompass.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig resa"

  Precis som utlovat, tur o retur till Venedig från Rovinj

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "very nice staff"

  very good service, good food and competent and funny staff, especially the main guide.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "A great experience."

  We bought tickets to the ferrie on the internet from home and we only knew that we vere going to take a ferrie to Venice. To our astonishment we dicovered at the ferry that the Atlas Kompas company had a range of services at the arrival that made everything much easier. Transport from the ferrie, taxiboat back to the ferrie that let us experience the grand canal and all the wonderful palaces and houses and bridges. The guides and their information made the trip much more rewarding and the guides were great.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Rovinj

Staden Rovinj ligger på norra Adriatiska havets kust i Kroatien och ligger på den västra kusten av Istrienhalvön. Staden är populär bland turister och är en aktiv fiskehamn. Stadens gamla stadsdel är där livet började på vad som brukade vara en ö som säkrats av medeltida murar. Staden hade sju hamnar, varav tre återstår i dag: St Benedicts hamn, The Portica och hamnen av det heliga korset. De första arkeologiska spåren av liv går tillbaka till bronsåldern, och den gamla staden började utvecklas på i det 300-talet. Det begränsade utrymmet resulterade i byggandet av smala hus, smala gator och små torg. Allt som allt är Rovinj en unik plats att besöka.

Promenera på gatorna i Gamla stan är en fröjd. Det historiska centrumet är proppfullt med påminnelser om Venedig, mest slående i kyrkan St Eufemia och Balbi Arch. Klättra till kullen vid St Eufemia och du kommer att få en fantastisk utsikt över staden, havet och öarna. Rovinj är inte känd för sina museer, men det finns ett bra: Rovinj Heritage Museum.

Hamnen är belägen nära centrum av staden och nära hamnen finns restauranger, butiker och flera andra bekvämligheter. Färjetrafik från hamnen avgår till Venedig i Italien, med en restid på 3 timmar och 30 minuter när färjorna stannar i Porec, Pula och Piran. Direkta överfarter till Venedig tar cirka 2 timmar och 45 minuter.


Guide till Venedig

Den italienska staden Venedig är helt enkelt fantastisk och helt unik. Det grundades mer än 1500 år sedan och ligger på 117 olika öar. Venedig är förenade genom en serie av över 150 kanaler, 400 broar och många gamla trottoarer. historiska stadskärnan av Venedig är indelad i sex kvartal (sestieri) - Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Marco, San Polo och Santa Croce. Alla byggnader i Venedig stöds på slanka ek och furu högar (inlägg) som drivs djupt ner i marken för att skapa en solid grund. Eftersom marken är vattensjuk, utan fritt syre, är pålarna fortsatt starka och inte sönderfallna. Staden är en av de vackraste och mest populära städerna i världen, och är alltid beundrat av många turister som besöker under hela året. Det finns många kända venetianska attraktioner och sevärdheter att se. Bland höjdpunkterna finns Basilica San Marco (Markuskyrkan), en stor kyrka som är en av de mest berömda sevärdheterna i samband med denna stad; Piazza San Marco (Markusplatsen), som ligger i hjärtat av Venedig och kärleks nämns av Napoleon som "finaste salongen i Europa"; Palazzo Ducale (Dogepalatset), ett helt enkelt hisnande palats och ett utmärkt exempel på gotisk arkitektur; och Accademia Gallery med sina underbara mästerverk från den 14: e-talet till den 18: e århundradet av världsberömda artister som Bellini, Giorgione, Rosalba Carriera, Longhi, Picasso, Tintoretto, Tizian, Tiziano, Veronese och många andra.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.