Dubrovnik till Bari färja

Dubrovnik Bari rutten ansluter Kroatien med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Jadrolinija. Det finns överfarter upp till 6 gånger vecka med en resetid från ca 7 timmar 30 minuter.

Dubrovnik Bari seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Dubrovnik till Bari färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kroatien till Italien sida.

Dubrovnik - Bari färjerederier

  • Jadrolinija
    • 6 Avgångar per vecka 7 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Dubrovnik Bari

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Dubrovnik Bari är en bil och 2 passagerare.

Dubrovnik guide

Dubrovnik är en stad i Kroatien som ligger vid Adriatiska havet i Dalmatienregionen av landet. Staden har förklarats som världsarv av UNESCO och är en av de mest besökta resmålen i Medelhavet. Ett kännetecken för staden är dess murar som löper nästan 2 km runt staden. Murarna är mellan 4-6 meter tjocka på landsidan, men är mycket tunnare på havssidan. Systemet med tinnar och torn var avsedda att skydda staden. Väggarna i Dubrovnik har också varit en populär filmplats för HBO: s Game of Thrones, som använder väggarna som inspelningsplats för den fiktiva staden Kings Landing. Dubrovniks barockkatedral byggdes på 1800-talet, och rymmer en imponerande skatt med reliker av Blasius.

Dubrovnik färjeterminal ligger i Kantafigområdet av Gruz vik ca 3 km från Gamla stan. Alla färjor till och från Dubrovnik ankommer och avgår härifrån. Destinationer som betjänas av hamnen inkluderar Bari, Rijeka, Split, Stari Grad, Korcula och Mijet.

Bari guide

Bari är en stor hamnstad belägen vid Adriatiska kusten och är huvudstad i den italienska regionen Apulien. Staden är inte ett stort turistmål, men den har några sevärdheter och har ett bra läge för att utforska en attraktiv del av Italien. Baris historiska centrum ligger på en udde når in i Adriatiska havet. Detta område har byggts på i årtusenden, men de flesta av arkeologi är begravd under klustret av smala gränder som utgör Vecchia Bari. Kvartalet är känd för att vara förvirrande och besökarna kommer säkert att förlora sin känsla av riktning. Mellan hjärtat av Gamla stan och havet finns Baris mest berömda kyrka, den romanska Basilica di San Nicola. Det är tillägnad St Nicholas och byggdes för att hysa hans kvarlevor, som fortfarande ligger i kryptanen. Detta är en viktig religiös destination och det finns ett kapell i kryptan tillägnad ortodoxa pilgrimer. I huvuddelen av kyrkan finns flera anmärkningsvärda sevärdheter inklusive en utstuderat sten baldakin över altaret och en marmors biskopsstol, känd som Cattedra di Elia, daterad till omkring 1100-talet.

Från hamnen i Bari avgår färjormot Durres, Igoumenista, Kefalonia, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik.