COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Split - Ancona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kroatien till Italien

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Split och Ancona

  • 3 Sailings Weekly 9 hr 30 min
  • Get price
  • 3 Sailings Weekly 9 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Split till Ancona

 • "bra resväg från Split till Ancona"

  Sov bra i rymlig hytt med fönster. Tror vi åkte med de ngt yngre båten. Hade dock många år på nacken den med men fungerade alldeles utmärkt. Frukosten var ingen höjdare men man blev mätt.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Klagomål"

  Hytten vi fick ska inte era resande sova i ! Vilket otroligt ljud, sov vi på probeller axeln ? Med andra ord skitdåligt Kan annars rekommendera er till resande på dagtid.

  'Regina della Pace' travelled on Regina della Pace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fräsch hytt lugn kryssning"

  Skön och lugn resa, god mat i restaurangen men färjan var försenad 40 minuter så se till att inte ha en för nära anslutning. Fina och fräscha hytter men dock ingen AC.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresa"

  Det var en mycket bra resa!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Split till Ancona

Split Ancona-rutten går mellan Kroatien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar 30 minuter när Jadrolinija servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 9 timmar.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Split Ancona-rutten mellan Kroatien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Split

Split i Kroatien är den näst största staden i Dalmatienregionen av landet, och ligger på den östra stranden av Adriatiska havet. Staden är spridd över en central halvö. Staden är ett populärt turistmål och en viktig knutpunkt som bistår med länkar till många öar i Adriatiska havet och Apenninska halvön. Även om ursprunget till staden traditionellt förknippas med byggandet av Diocletianus palats 305 e.kr.,grundades staden på 400-talet f.Kr. som den grekiska kolonin Aspalathos eller Spálathos. Idag är Split en livlig stad med många saker att se och göra. Stig in i Diocletianus palats (ett UNESCO världsarv och en av världens mest imponerande romerska monument) och du kommer att se massor av barer, restauranger och butiker blomstrande bland de atmosfär gamla murar där Split liv har pågått i tusentals år. Split har också en unik miljö med dess dramatiska kustberg som fungerar som den perfekta bakgrunden till det turkosa vattnet i Adriatiska havet.

Färjor från stadens hamn avgår till Ancona, Pescara, Rijeka, Korcula, Dubrovnik och Mljet.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok