Färja från Split till Ancona

Split Ancona-rutten går mellan Kroatien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar 30 minuter när Jadrolinija servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 8 tim.

Det finns totalt 9 linjer att välja på vecka om du vill åka Split Ancona-rutten mellan Kroatien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Split och Ancona

 • SNAV
  • 5 avgångar per vecka 9 tim 30 min
  • Få pris
 • Jadrolinija
  • 4 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Split Ancona

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Split Ancona-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Split till Ancona

 • "Båtresa"

  Det var en mycket bra resa!

  'Sven' reste Split Ancona med Blueline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "bra resväg från Split till Ancona"

  Sov bra i rymlig hytt med fönster. Tror vi åkte med de ngt yngre båten. Hade dock många år på nacken den med men fungerade alldeles utmärkt. Frukosten var ingen höjdare men man blev mätt.

  'Anonym' reste Split Ancona med Blueline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Katastrof ! "

  Kommer aldrig att rekommendera detta rederi för mina vänner ej heller till min värsta ovän. Detta på grund av rederiets inställning till resande med hund.

  'Rolf' reste Split Ancona med SNAV

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Klagomål"

  Hytten vi fick ska inte era resande sova i ! Vilket otroligt ljud, sov vi på probeller axeln ? Med andra ord skitdåligt Kan annars rekommendera er till resande på dagtid.

  'Eva-lena' reste Split Ancona med Blueline på Regina della Pace

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Split

Split i Kroatien är den näst största staden i Dalmatienregionen av landet, och ligger på den östra stranden av Adriatiska havet. Staden är spridd över en central halvö. Staden är ett populärt turistmål och en viktig knutpunkt som bistår med länkar till många öar i Adriatiska havet och Apenninska halvön. Även om ursprunget till staden traditionellt förknippas med byggandet av Diocletianus palats 305 e.kr.,grundades staden på 400-talet f.Kr. som den grekiska kolonin Aspalathos eller Spálathos. Idag är Split en livlig stad med många saker att se och göra. Stig in i Diocletianus palats (ett UNESCO världsarv och en av världens mest imponerande romerska monument) och du kommer att se massor av barer, restauranger och butiker blomstrande bland de atmosfär gamla murar där Split liv har pågått i tusentals år. Split har också en unik miljö med dess dramatiska kustberg som fungerar som den perfekta bakgrunden till det turkosa vattnet i Adriatiska havet.

Färjor från stadens hamn avgår till Ancona, Pescara, Rijeka, Korcula, Dubrovnik och Mljet.

Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok