Zadar
Ancona
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Zadar till Ancona

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Zadar och Ancona. Sträckan mellan Zadar och Ancona trafikeras av Jadrolinija. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Zadar och Ancona.

Tidtabeller Zadar till Ancona

Färjor mellan Zadar och Ancona avgår vanligtvis från Zadar, ca 10:00. Överfarten tar ungefär 8h 0m.

Färjepriser mellan Zadar och Ancona

Priserna på en överfast från Zadar till Ancona varierar oftast mellan 1205kr och 5088kr*. Genomsnittspriset är 3031kr*. De billigaste priserna mellan Zadar och Ancona är ca 609kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1949kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3857kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Ancona och Zadar?

Det är ungefär 124.2 miles (199.9km) eller 107.9 sjömil mellan Zadar och Ancona.

Kan jag resa med bil mellan Zadar och Ancona?

Ja, med Jadrolinija kan du resa med bil på sträckan mellan Zadar och Ancona. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Zadar och Ancona.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Zadar och Ancona?

Ja, fotpassagerare kan resa med Jadrolinija mellan Zadar och Ancona.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Zadar - Ancona Sammanfattning av rutt
Land för avresa Kroatien
Destination Land Italien
Antal operatörer 1
Operatörer Jadrolinija
Genomsnittligt pris 3110 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 8h 0m
Snabbaste seglingstid 7h 0m
Första färjan 10:00
Sista färjan 22:00
Avstånd 107 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Zadar till Ancona?

Färjeresan från Zadar till Ancona tar ungefär 7h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Zadar till Ancona?

Priserna för färjan mellan Zadar - Ancona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 262 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Zadar - Ancona?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Zadar och Ancona, dessa är
  • Jadrolinija

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Zadar - Ancona?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Zadar - Ancona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Zadar - Ancona?

Ja, mellan Zadar - Ancona kan du resan utan bil med
  • Jadrolinija

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Zadar - Ancona?

Ja, du kan resa med bil mellan Zadar - Ancona med
  • Jadrolinija

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Zadar - Ancona?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Jadrolinija

Vad är avståndet från Zadar till Ancona?

Det är uppskattningsvis 107 sjömil mellan Zadar och Ancona.

Guide till Zadar

Zadar är en stad i Kroatien som ligger vid Adriatiska havet i den dalmatiska regionen av landet. Zadar ligger vid Ugljanöarna och Pasman och är separerad från dem av Zadar Strait. Den udden där den gamla staden ligger brukade vara skild från fastlandet av en djup vallgrav som sedermera blivit deponerad. Hamnen ligger nordost om staden. Zadar fick sin urbana struktur under romartiden. Under tiden för Julius Caesar och kejsar Augustus, var staden befäst och stadsmurarna med torn och portar byggdes. På den västra sidan av staden var forumet, basilikan och templet, medan amfiteatern och kyrkogårdar var utanför staden. Akvedukten som försåg staden med vatten är delvis bevarad. Inne i gamla staden, hade en medeltida stad utvecklats där ett antal kyrkor och kloster byggdes. En av de viktigaste sevärdheterna i staden är Forum Romanum, som är den största på den östra sidan av Adriatiska havet. Den grundades av den första romerska kejsaren Augustus, vilket framgår av två steninskriptioner med anor från 3:e århundradet.

Färjetrafik från stadens hamn avgår 7 gånger i veckan till Ancona i Italien. Resetiden för denna tjänst är ca 6 timmar.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.