Sardinien

Såhär bokar du färjor från Sardinien till Italien

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Sardinien till Italien. Det finns 5 färjerederier som tillsammans erbjuder 14 färjelinjer och förbinder till Golfo Aranci till Civitavecchia, Olbia till Genua, Livorno, Piombino & Civitavecchia, Porto Torres till Genua & Civitavecchia, Olbia till Genua, Livorno, Piombino & Civitavecchia, Porto Torres till Genua & Civitavecchia, Olbia till Genua, Livorno, Piombino & Civitavecchia, Porto Torres till Genua & Civitavecchia, Arbatax till Civitavecchia & Genua & Cagliari till Civitavecchia & Neapel

Den snabbaste rutten mellan Sardinien och Italien är Olbia till Piombino med en seglingstid på ca 5 timmar 30 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Sardinien-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sardinien:

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet (Sicilien är den största) som ligger mellan Italien, Spanien och Tunisien, södra Korsika.

Än ligger knappt 193 km från det italienska fastlandet, något mer längre ifrån än den nordafrikanska kusten vid Tunisien.

Ett skäl till att besöka Sardinien är en kombination av vanlig nyfikenhet och en längtan efter rena stränder.

Ön är relativt fri från stora städer eller tung industri och dess stränder är verkligen några av de renaste i Italien.

Sardinien har mycket att erbjuda förutom enbart sol och hav – om du är beredd på att tränga in i dess mindre kända insida.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!