Cagliari
Civitavecchia
Färjor till Rom
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Cagliari - Civitavecchia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Cagliari till Civitavecchia

Cagliari Civitavecchia-rutten går mellan Sardinien och Rom. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Grimaldi Lines. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 13 timmar.

Färjetrafiken på Cagliari Civitavecchia-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Cagliari till Civitavecchia?

  Färjeresan från Cagliari till Civitavecchia tar ungefär 13h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Cagliari till Civitavecchia?

  Priserna för färjan mellan Cagliari - Civitavecchia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 186 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Cagliari - Civitavecchia?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Cagliari och Civitavecchia, dessa är
  • Grimaldi Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Cagliari - Civitavecchia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Cagliari - Civitavecchia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Cagliari - Civitavecchia?

  Ja, mellan Cagliari - Civitavecchia kan du resan utan bil med
  • Grimaldi Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Cagliari - Civitavecchia?

  Ja, du kan resa med bil mellan Cagliari - Civitavecchia med
  • Grimaldi Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Cagliari - Civitavecchia?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Cagliari till Civitavecchia?

  Det är uppskattningsvis 234 sjömil mellan Cagliari och Civitavecchia.

Guide till Cagliari

Cagliari är huvudstaden på ön Sardinien i medelhavet. Staden har lång historia och har haft många olika civilisationer. Turister kan besöka domus de janas som en är förhistorisk gravkammare från nånstans mellan 3400 och 2700 f.kr, en romersk amfiteater, en bysantisk basilica och tre torn från Pisaneran.

Cagliari är en av de grönaste Italienska städerna och har ett antal publika trädgårdar för besökare att njuta av. Monte Urpinuparken är den med mest skog och är belägen på en låg kulle täckt med tall och ek och är runt 62 tunnland i storlek. Där finns också San Micheleparken, med ett medeltidsslott, och Terramainiparken med en damm som är hem till flamingos och andra vadarfåglar.

Hamnen i Cagliari är uppdelad i två sektorer, den gamla hamnen och den nya internationella containerterminalen. Från hamnen går båtar till Civitavecchia, Naples, Palermo och Trapani.


Guide till Civitavecchia

Civitavecchia har de främsta kryssningsfartyg och hamnen för Rom, Italien. Denna attraktiva semesterortstaden med 58.000 invånare är på kusten av Tyrrenska havet, och ligger cirka 80 km norr väster om Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Dess hamn går tillbaka mer än tusen år, till 101-108 e.Kr., då kejsar Trajanus beordrade att hamnen Centumcellae skulle byggas för att hantera djuphavsfiskefrakt för den romerska huvudstaden. Under och efter medeltiden, var Civitavecchia styrd av en rad punkter och påvar. Flera restaurerade medeltida och barock strukturer (inklusive den massiva Forte Michelangelo och försvarsmurar bakom hamnen) är påminnelser om Civitavecchia långa historia. Sightseeing i Civitavecchia börjar i hamnen, där besökare kan få en bra bild av kryssningsfartyg och färjor bassänger från strax innanför huvud eller södra ingången. Forte Michel, en fästning som beställdes av påven Giulio II i början av 1500-talet, ligger i anslutning till hamngrinden. Bakom och ovanför hamnen, bildar en 1700-tals försvarsmur ena sidan av Lungoporto Gramsci, en förhöjd gågata bredvid moderna flerbostadshus.

Bil- och passagerarfärjor länkar Civitavecchia till Sardinien, Sicilien, och andra destinationer inom Italien och utomlands.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.