COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Porto Torres - Genua är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sardinien till Italien

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Porto Torres och Genua

  • 8 Sailings Weekly 12 hr 15 min
  • Get price
  • 9 Sailings Weekly 9 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Porto Torres till Genua

 • "SNAV hospitality"

  Recensionen gäller SNAV som verkar gå under Grandi Navi Veloci (GNV). Första gången vi åkt med SNAV. Vi har åkt denna rutt med flera andra rederier såsom GNVs egna, MOBY, TIRRENIA. SNAV var den trevligaste med mycket trevlig personal och inte någon stress, information, även på engelska, ang ankomstid som tom var tidigare än tidtabell.

  'GNV Azzurra' travelled on GNV Azzurra

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Porto Torres till Genua

Porto Torres Genua-rutten går mellan Sardinien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grandi Navi Veloci trafikerar den här sträckan upp till 8 gånger per vecka med en restid på runt 12 timmar 15 minuter när Tirrenia servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 9 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 17 linjer att välja på vecka om du vill åka Porto Torres Genua-rutten mellan Sardinien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Porto Torres

Porto Torres är en stad som ligger på den nordvästra kusten av den italienska ön Sardinien. Det ligger cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden och även på bukten i Mexikanska Asinara. En av stadens största attraktioner är den 1100-tals, trenavade Basilica di San Gavino som byggdes med enbart dyrbar sten som marmor, porfyr och granit. Kyrkan är den största romanska kyrkan på Sardinien. Av intresse är katakomberna Tanca Borgona som är konstgjorda underjordiska gångar byggda för religionsutövning.

Efter Olbia, är Porto Torres bäst betjänade hamnen på Sardinien. Färjor länkar ön till Genua, 11 timmar och 30 minuter restid, Civitavecchia (7 timmar och 15 minuter) och Barcelona (11 timmar och 15 minuter). Det finns också överfarter till Ajaccio (3 timmar och 30 minuter) och Propriano (4 timmar) på Korsika, och till Marseille (17 timmar).


Guide till Genua

Den italienska hamnstaden Genua ligger i regionen Ligurien i landet vid Medelhavet. Det är en av de största i Europa och lindar Genuas historiska centrum i en labyrint av gränder (Caruggi) som öppnar sig oväntat på små torg; - lever i gränderna, där dofter, smaker och kulturer har kombinerats genom historien. I denna täta stadslandskap, där fönstren är så nära att de nästan nuddar varann, arkitektoniska stilar är skiktade över varandra, med en medeltida mur som fungerar som bas för en 1400-talsbyggnad och gotiska loggior blir trendiga barer: det här är en plats där det förflutna utgör grunden för den nuet.

Ombyggd av Renzo Piano 1992 har Genuas gamla hamnområde nu blivit ett mecka för turister, som besöker det för att njuta av en aperitivo, äta, shoppa, ta en tur på bio, åka skridskor, eller ta ett dopp i poolen. I slutet av piren, hem till Magazzini del Cotone, med stadens Lanterna (fyr) som stiger upp i närheten, kan du beundra Genua och dess vik i all sin skönhet. Kullarna bildar en bakgrund till denna imponerande panorama, färgglada på dagen och lyser upp på natten.

Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen ligger på många nivåer och är tillgänglig med rullstol. På den översta nivån, har terminalen väntrum och ett stort shoppingcenter.