COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Olbia - Civitavecchia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sardinien till Rom

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Olbia och Civitavecchia

  • 6 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price
  • 5 Sailings Weekly 6 hr 15 min
  • Get price
  • 8 Sailings Weekly 6 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Olbia till Civitavecchia

 • "Hund och familjer"

  Bekvämt, roligt och vi gillade hundarna och familjerna - atmosfärer av det.

  'Moby Freedom' travelled on Moby Freedom

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra"

  Loony tune teamet på Wonder färjan var roliga och barnen älskade det. Tack till en bra smak.

  'Moby Corse' travelled on Moby Corse

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Olbia till Civitavecchia

Olbia Civitavecchia-linjen går mellan Sardinien och Rom och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tirrenia kör upp till 6 gånger vecka, Grandi Navi Veloci 5 gånger per vecka & Grimaldi Lines kör upp till 8 gånger vecka.

Det är totalt 19 avgångar vecka på sträckan Olbia Civitavecchia mellan Sardinien och Rom ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Olbia

Olbia är en italiensk stad som ligger i nordöstra Sardinien, i Gallura delregionen. Staden har en lång historia, och även om den numera oftast endast får besök av resenärer på genomresa till eller från Sardinien har Olbia tillräcklig charm för att förtjäna en del uppmärksamhet i sin egen rätt. Olbia har en eller två viktiga sevärdheter inom staden, och dess lilla historiska centrum är en trevlig plats att lunka omkring och att sitta på en restaurang eller bar. Det är inte dyrt i staden, och det är en bra bas för en dag eller två - kanske längre, om du planerar att ta en båttur, besöka stränder eller utforska närliggande sevärdheter. Olbias huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I absiden finns två 1300-talsfresker, den vänstra visar San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbias största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbias hamn ligger på en ö kopplad till staden via en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med italienska destinationer på fastlandet, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 förbinder hamnen med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en hamn norr om Olbia.


Guide till Civitavecchia

Civitavecchia har de främsta kryssningsfartyg och hamnen för Rom, Italien. Denna attraktiva semesterortstaden med 58.000 invånare är på kusten av Tyrrenska havet, och ligger cirka 80 km norr väster om Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Dess hamn går tillbaka mer än tusen år, till 101-108 e.Kr., då kejsar Trajanus beordrade att hamnen Centumcellae skulle byggas för att hantera djuphavsfiskefrakt för den romerska huvudstaden. Under och efter medeltiden, var Civitavecchia styrd av en rad punkter och påvar. Flera restaurerade medeltida och barock strukturer (inklusive den massiva Forte Michelangelo och försvarsmurar bakom hamnen) är påminnelser om Civitavecchia långa historia. Sightseeing i Civitavecchia börjar i hamnen, där besökare kan få en bra bild av kryssningsfartyg och färjor bassänger från strax innanför huvud eller södra ingången. Forte Michel, en fästning som beställdes av påven Giulio II i början av 1500-talet, ligger i anslutning till hamngrinden. Bakom och ovanför hamnen, bildar en 1700-tals försvarsmur ena sidan av Lungoporto Gramsci, en förhöjd gågata bredvid moderna flerbostadshus.

Bil- och passagerarfärjor länkar Civitavecchia till Sardinien, Sicilien, och andra destinationer inom Italien och utomlands.