COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Cagliari - Palermo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sardinien till Sicilien

Rederier som åker mellan Cagliari och Palermo

  • 2 Sailings Weekly 12 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Cagliari till Palermo

 • "En tevlig upplevelse"

  Det var oväntat smidigt att ta färjan från Cagliari till Palermo. Den hade hygglig standard, ungefär som färjan som kör Eckerö-linjen. Vi hade tur med att det inte var så mycket folk på båten och vi hade också bokat en tvåbäddshytt med fönster, den var helt okej.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Cagliari till Palermo

Cagliari Palermo-rutten går mellan Sardinien och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Grimaldi Lines. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 12 timmar.

Färjetrafiken på Cagliari Palermo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Cagliari

Cagliari är huvudstaden på ön Sardinien i medelhavet. Staden har lång historia och har haft många olika civilisationer. Turister kan besöka domus de janas som en är förhistorisk gravkammare från nånstans mellan 3400 och 2700 f.kr, en romersk amfiteater, en bysantisk basilica och tre torn från Pisaneran.

Cagliari är en av de grönaste Italienska städerna och har ett antal publika trädgårdar för besökare att njuta av. Monte Urpinuparken är den med mest skog och är belägen på en låg kulle täckt med tall och ek och är runt 62 tunnland i storlek. Där finns också San Micheleparken, med ett medeltidsslott, och Terramainiparken med en damm som är hem till flamingos och andra vadarfåglar.

Hamnen i Cagliari är uppdelad i två sektorer, den gamla hamnen och den nya internationella containerterminalen. Från hamnen går båtar till Civitavecchia, Naples, Palermo och Trapani.


Guide till Palermo

Den italienska staden Palermo ligger på ön Sicilien. Palermo ligger på nordvästra kusten och har en särskilt stor och viktig naturlig hamn, intill Monte Pellegrino. Med en typisk Medelhavet karaktär och massor av kust går Palermo tillbaka så långt som den 8: e århundradet och är idag känt för många olika saker, till exempel dess Norman byggnader, magnifika palats och livliga lokala marknader. Den historiska stadskärnan i Palermo är Quattro Canti distriktet, vilket innebär de "Four Corners". Ett antal av stadens mest imponerande sevärdheterna bor här, såsom det kungliga palatset. Också värt ett besök är katedralen Santa Maria Assunta (Cattedrale). Det är ganska överväldigande och blotta storlek och detaljer i arkitekturen måste ses i köttet för att uppskattas fullt ut. Besökare bör också se upp för den medeltida basilikan San Francesco d'Assisi, den 12: e-talet Castello della Zisa (Zisa slott) och Teatro Massimo, en nyligen restaurerade teatern erbjuder regelbundna framträdanden.

Färjor från stadens hamn avgår till Genua, Civitavecchia, Neapel och Tunisien.