COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kroatien

Kroatien ligger i sydöstra Europa över Adriatiska havet från Italien och delar gränser med Ungern, Bosnien och Hercegovina, Slovenien, Serbien och Montenegro.

Vad kan man göra i Kroatien?

Kroatien är ett solsäkert land med sitt behagliga klimat och perfekt för en solsemester med långa dagar vid stranden. Men Kroatien är så oändligt mycket mer än så! Här finns mängder av arkeologiska sevärdheter, unika naturupplevelser och mer eller mindre fartfyllda vattenaktiviteter.

Kroatien har över sex tusen kilometer av kust, varav fyra tusen hör till öar, klippor och rev. När det gäller öar, finns det mer än tusen i Kroatien, varav femtio är bebodda. De största öarna är Krk och Cres, medan de andra populära öar inkluderar Hvar, Brac, Korcula, Mljet, Vis och Pag.

De kroatiska turistbyråernas slogan är "Medelhavet som det en gång var", och medan landet fortsätter att marschera upp rankingen av världens mest populära turistmål, har Kroatien inte riktigt gett in till massturism, trots behovet av att ta emot den fortsatta ökningen av besökare.

Hur tar man sig runt Kroatien?

Kroatien har ett väl utbyggt motorvägsnät men under de populära sommarmånaderna kan trafiken vara tät, speciellt längs kusterna. Det bästa och snabbaste sättet att ta sig runt på som turist är med buss. Bussbiljetter kan köpas på busstationen eller på bolagets huvudkontor.

Att ta sig till Kroatien med färja kräver en resa över Adriatiska havet från Italien med många hamnar utspridda längs kusten, från så långt norrut som Venedig till så långt söderut som Bari. Det finns många ankomsthamnar att välja mellan i Kroatien också, som reser både till fastlandet och direkt till de populära semester öarna.

Att resa bland de kroatiska öarna är också enkelt med många korsningar som erbjuds till och från fastlandet samt mellan öarna själva.

Färjeöverfarter till Kroatien från norra Adriatiska havet är i allmänhet höghastighet jets, endast tillgängliga för passagerare och rutterna är säsongsmässiga. Om man utgår från längre ner längs Adriatiska havet, då hittar man regelbundna överfarter som använder moderna konventionella fartyg med massor att göra ombord.

När är det bäst att boka färja till Kroatien?

Färjetrafiken till Kroatien kan variera beroende på säsong. med mest trafik under sommarmånaderna. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Populära färjerederier

  • 4 avgångar per vecka 7 tim
  • Få pris
  • 4 avgångar per vecka 11 tim
  • Få pris
  • 4 avgångar per vecka 1 timme 10 min
  • Få pris
  • 3 avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris

Kroatien recension

 • "Bra"

  Bra personal, bra mat, bra rum.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ancona"

  Vi reste nyligen mellan Split och Ancona med Blueline. Det var en stor upplevelse. Vi gick upp vid 06:00 För att se solen gå upp över Adriatiska havet, som var mycket vacker. Kabinen var lite trånga, men jag tror att det är att vänta med denna typ av resa. Vi kunde verkligen inte klaga. Personalen var stor. Vi skulle definitivt ta Blueline igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Glad resenär med Blue Line"

  Skrev min recension lite sent men vi var ute och reste. VI var en grupp på 10 personer. Vi åkte över Adriatic havet två gånger med Blue line ochh viupplevelse var fantastisk.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa med Blueline!"

  Vi reste mellan Split och Ancona ( båda riktningarna ) på Blueline och totalt sett var vi nöjda med erfarenheten . Färjan i Split var mycket lätt att nå och vi kunde checka in och gå igenom passkontrollen snabbt. Vi hade säten istället för hytt. Återresan var också bra . Mitt enda klagomål skulle vara att färjan var svårt att nå i Ancona , och krävs betydligt mer tid ( och 2 bussar från järnvägsstationen) . Så om du lämnar från Ancona , se till att du ger dig själv minst en och en halv för att få terminalen och timme , checka in och ta 2: a bussen . Tack och lov personalen i Split varnade oss om detta , och så att vi inte har några problem

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kroatien