COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Venedig - Porec är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Kroatien

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Venedig och Porec

  • 4 Sailings Weekly 2 hr 45 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 3 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Venedig till Porec

 • "Skriv ut färjeterminalen på bokningsbekräftelsen i fortsättning"

  Har inget att klaga på förutom att det inte någonstans i bokningsbekräftelsen stod varifrån färjan avgick. Allt som gick att läsa var att den skulle gå någonstans från Venedig som trots allt är en ganska stor stad.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Venedig till Porec

Venedig Porec-rutten går mellan Italien och Kroatien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Venezia Lines trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 45 minuter när Kompas servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 3 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Venedig Porec-rutten mellan Italien och Kroatien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Venedig

Staden Venedig ligger i nordöstra Italien och ligger på en grupp av 18 öar som är åtskilda av kanaler och förenade genom en serie broar. Staden är belägen i den sanka venetianska lagunen som sträcker sig längs kusten, mellan mynningarna av Po och Piave floder och har fått sitt namn från de gamla Veneti folket som bodde i området runt det 10:e århundradet före Kristus. Staden, kanske en av de mest kända i världen, är känd för sin vackra arkitektur, sina utsikter och för sina konstverk. Staden och lagunen har, föga förvånande, förklarats som världsarv av UNESCO.

Venezias färjeterminal, Passeggeri ansluter Venedig till fastlandet vid utloppet av den berömda bron, Ponte della Liberta. Den nya Venedig Marittima Ferry Port Terminal tillhandahåller ett brett utbud av faciliteter inklusive incheckningsdiskar, restauranger, butiker och många fler tjänster. Terminalen S Marta kan hittas i en av hamnens äldsta byggnader och erbjuder moderna bekvämligheter inklusive kaféer, butiker och andra offentliga lokaler. IS Basiliocan Terminal är dit färjorna från kroatiska och norra Adriatiska destinationer anländer. Destinationer tillgängliga från hamnen inkluderar Mali Losinj, Pula, Porec, Rovinj, Igoumenitsa, Patras, Piran och Umag.


Guide till Porec

Den kroatiska staden Porec är den mest populära semesterorten i Istrien och ofta namnges topp resort i Kroatien av Statens Turistbyrå De viktigaste turistområdena är två vikar söder om staden som kallas Zelena (Grön) och Plava (Blå) Laguna (lagunen). De är nästan som små städer med flera hotell i varje, samt camping en småbåtshamn och shopping och nöjen. Med tanke på stadens långa historia ett besök i gamla stan är ett måste på grund av sina många historiska platser särskilt 600: e århundradet Eufrasiusbasilikan som underbart bevaras och är välkänd för sina vackra guld mosaiker. Basilikan är i själva verket en samling av olika byggnader, bland annat en bapistry och Biskopsgården. Basilikan förklarades ett världsarv av UNESCO år 1997.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Venedig i Italien.