Ancona
Zadar
Färjor till Kroatien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Ancona till Zadar

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Ancona och Zadar. Sträckan mellan Ancona och Zadar trafikeras av Jadrolinija. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Ancona och Zadar.

Tidtabeller Ancona till Zadar

Färjor mellan Ancona och Zadar avgår vanligtvis från Ancona, ca 10:00. Överfarten tar ungefär 8h 33m.

Färjepriser mellan Ancona och Zadar

Priserna på en överfast från Ancona till Zadar varierar oftast mellan 1556kr och 7469kr*. Genomsnittspriset är 4114kr*. De billigaste priserna mellan Ancona och Zadar är ca 596kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2734kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5196kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Zadar och Ancona?

Det är ungefär 124.2 miles (199.9km) eller 107.9 sjömil mellan Ancona och Zadar.

Kan jag resa med bil mellan Ancona och Zadar?

Ja, med Jadrolinija kan du resa med bil på sträckan mellan Ancona och Zadar. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Ancona och Zadar.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Ancona och Zadar?

Ja, fotpassagerare kan resa med Jadrolinija mellan Ancona och Zadar.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Ancona - Zadar Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Kroatien
Antal operatörer 1
Operatörer Jadrolinija
Genomsnittligt pris 4238 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 8h 33m
Snabbaste seglingstid 8h 0m
Första färjan 10:00
Sista färjan 22:00
Avstånd 107 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Ancona till Zadar?

Färjeresan från Ancona till Zadar tar ungefär 8h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Ancona till Zadar?

Priserna för färjan mellan Ancona - Zadar varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 356 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ancona - Zadar?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Ancona och Zadar, dessa är
  • Jadrolinija

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ancona - Zadar?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ancona - Zadar, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ancona - Zadar?

Ja, mellan Ancona - Zadar kan du resan utan bil med
  • Jadrolinija

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ancona - Zadar?

Ja, du kan resa med bil mellan Ancona - Zadar med
  • Jadrolinija

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ancona - Zadar?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Jadrolinija

Vad är avståndet från Ancona till Zadar?

Det är uppskattningsvis 107 sjömil mellan Ancona och Zadar.

Guide till Ancona

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.


Guide till Zadar

Zadar är en av Kroatiens favorit bland dalmatiska destinationer och är en populär stad som stadigt vinner ett gott rykte för turism. Staden ligger ovanför Split och Dubrovnik, och ungefär tre timmar från Zagreb. Zadar är en gammal stad med några härliga stränder i närheten som också har några romerska ruiner i dess gamla kärna och många vackra kyrkor för besökare att njuta av. Dessutom finns det några härliga öar och nationalparker inom räckhåll, och shopping, caféer och nattliv är också mycket bra. Den dagliga marknaden i Zadar får inte missas och rankas bland Kroatiens allra bästa, med sina stora mängder färskvaror och säsongens läckerheter. Zadar är speciellt känd för sin höga koncentration av kyrkor, med det äldsta med anor från det 9:e århundradet. Dessa utgör de mest historiska och kända landmärken kvar i staden idag, de mest imponerande är bl.a. St Chrysogonus Church (Crkva Svetog Krsevana), kyrkan St Simeon (Crkva Svetog Sime) och kyrkan St Mary (Crkva Svete Marije).


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.