Boka en färja från/till Zadar

Zadar färjehamn i Kroatien förbinder Ancona i Italien med möjlighet att välja mellan upp till 2 överfarter per vecka. Restiden för Zadar till Ancona överfarten är 7 timmar och trafikkeras av Jadrolinija.

Zadar hamnkarta

Klicka här för karta

Zadar färjealternativ

Zadar färjetjänster

 • Jadrolinija
  • 2 avgångar per vecka 7 tim
  • Få pris

Guide till Zadar

Zadar på Kroatiens östkust är en av landets, och Europas, äldsta kontinuerligt bebodda städer. Från hamnen vid Adriatiska havet går färjor till Ancona i Italien med en restid på sex timmar.

Vad kan man göra I Zadar?

Alfred Hitchcock beskrev solnedgången i Zadar som världens vackraste, och här finns gott om häpnadsväckande vackra platser och företeelser – till exempel monumentet ’havsorgeln’ som består av pipor under kajen som ”spelas” av vågornas böljande rörelser. Samtidigt som man lyssnar till havets egen melodi kan man beundra den 22 meter stora ’solhälsningen’ på kajen, en cirkel som består av 300 glasplattor som fångar solens strålar och lyser upp i slumpmässiga mönster efter mörkrets inbrott.

Att vandra längs Zadars kaj under sommarmånaderna är inte fy skam, men skulle man tycka att det blir för varmt kan man ta sig till någon av de många stränderna som kantar staden och svalka sig i Adriatiska havets kristallblå vatten. Inne I stadskärnan finns manga historiska monument, som det tvåtusenåriga torget Forum och Sankt Donatuskyrkan som står på avhuggna romerska pelare som vittnar om stadens långa och rika historia.

Hur tar man sig runt i Zadar?

Stadskärnan är rätt kompakt och där går det bra att ta sig runt till fots. Vill man utforska trakten går det regelbundna bussar, men de slutar att gå vid midnatt. Därefter måste man ta taxi.

Så här hittar du till Zadar hamn

 • Zadar hamn med bil

  468H+P3 Zadar, Croatia

  Gazenica, Zadar, Croatia

 • Zadar hamnadress

  468H+P3 Zadar, Croatia

  Gazenica, Zadar, Croatia

 • Zadar övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Zadar färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Zadar övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!