COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ancona - Split är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Kroatien

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Ancona och Split

  • 4 Sailings Weekly 11 hr
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 9 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Ancona till Split

 • "Annorlunda resa"

  Överlag var det en bekväm resa. Mer eller mindre det jag förväntade mig.

  'Regina della Pace' travelled on Regina della Pace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Olika"

  Överlag var det en bekväm resa. Mer eller mindre det jag förväntade mig.

  'Regina della Pace' travelled on Regina della Pace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sliten men charmig"

  En gammal båt som börjar bli sliten men med viss patina med ålderns rätt. Trevlig och uppmärksam besättning. Viner som serverades i riktiga glas och bra vägledning till riktigt bra croatiska viner, sköna bingar så natten blev bra. Helt okej frukost.

  'Marko Polo' travelled on Marko Polo

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semester 2015 "

  Trevlig båt

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Ancona till Split

Ancona Split-rutten går mellan Italien och Kroatien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 11 timmar när Jadrolinija servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 9 timmar.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Ancona Split-rutten mellan Italien och Kroatien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Ancona

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.


Guide till Split

Staden Split ligger i centrala Dalmatien på den sydvästra sidan av Kroatien där den har ett unikt läge fronting den fantastiska Adriatiska havets kust. Det är en gammal hamnstad centrerad kring sin massiva romerska Diocletianus palats med sin rikedom av barer, restauranger, kaféer och presentbutiker och är idag ett mycket populärt besöksmål. Tillsammans med sin enorma palats och tillhörande Gamla stan, som är laddade med gamla byggnader och palats är en fantastisk hamn. De omgivande bergiga landskapen ger en skyddad bakgrund till Adriatiska havet och dess rikliga stränder. Även om det inte är något baserat i Split själv är Bacvice Beach bekvämt beläget i närheten och ligger ofta mycket upptagen under sommarsäsongen. Andra närliggande stränder inkluderar Kasjuni Cove i väster Zlatni Rat-stranden på ön Brac och Potocine Beach på Bol Island, en bra plats för vindsurfing dykning och sola. Färjor från stadens hamn avgår till Ancona Pescara Rijeka Korcula Dubrovnik och Mljet.