Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Kroatien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Italien till Kroatien. Färjorna förbinder för tillfället 4 hamnar in Italien med 7 hamnar i Kroatien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 25 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 8 färjelinjer som traffikeras av 4 färjerederier där SNAV, Jadrolinija, Kompas & Gomo Viaggi är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 2 timmar 45 minuter (Pesaro till Mali Losinj).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Italien och Kroatien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Italien-Kroatien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Kroatien:

Den populära destination Kroatien kan hittas i sydöstra Europa, över Adriatiska havet från Italien.

Med sina varma somrar, milda vintrar, perfekta stränder, idylliska öar och olika städer, är det lätt att se varför antalet besökare till Kroatien ökar varje år.

Kroatien och dess öar kan lätt nås med färja med många företag och rutter som erbjuds för att passa de flesta geografiska behoven.

Om man reser via norra Italien och utan ett fordon finns det katamaraner med hög hastighet som åker enligt säsong med avgångar från Venedig till ett stort antal destinationer vid kusten i Istrien tillgängliga.

Om man reser med ett fordon eller om destinationen är längre söderut måste man segla från Ancona, Pescara eller Bari. Övergångarna är regelbundna och drivs av moderna färjor som gör att resan är avkopplande och en angenäm upplevelse.