Trieste
Rovinj
Färjor till Kroatien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Trieste till Rovinj

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 5 avångar i veckan mellan Trieste och Rovinj. Sträckan mellan Trieste och Rovinj trafikeras av Liberty Lines Fast Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Trieste och Rovinj.

Tidtabeller Trieste till Rovinj

Färjor mellan Trieste och Rovinj avgår vanligtvis från Trieste, ca 08:00. Överfarten tar ungefär 2h 2m.

Färjepriser mellan Trieste och Rovinj

Priserna på en överfast från Trieste till Rovinj varierar oftast mellan 166kr och 635kr*. Genomsnittspriset är 428kr*. De billigaste priserna mellan Trieste och Rovinj är ca 166kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 428kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2650kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Rovinj och Trieste?

Det är ungefär 39.7 miles (63.9km) eller 34.5 sjömil mellan Trieste och Rovinj.

Kan jag resa med bil mellan Trieste och Rovinj?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Trieste och Rovinj.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Trieste och Rovinj?

Ja, fotpassagerare kan resa med Liberty Lines Fast Ferries mellan Trieste och Rovinj.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Kroatien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Trieste - Rovinj Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Kroatien
Antal operatörer 1
Operatörer Liberty Lines Fast Ferries
Genomsnittligt pris 438 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 2h 1m
Snabbaste seglingstid 1h 40m
Första färjan 08:00
Sista färjan 17:00
Avstånd 34 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Trieste till Rovinj?

  Färjeresan från Trieste till Rovinj tar ungefär 1h 40m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Trieste - Rovinj?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Trieste och Rovinj, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Trieste - Rovinj?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Trieste - Rovinj, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Trieste - Rovinj?

  Ja, mellan Trieste - Rovinj kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Trieste - Rovinj?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Trieste - Rovinj?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries

Guide till Trieste

Staden Trieste ligger i nordöstra Italien och ligger mot slutet av en smal landremsa mellan Adriatiska havet och Slovenien, strax sydost om Trieste. Stadens historia har varit starkt påverkad av dess läge vid Gulf de Trieste, med en kombination av latinska, slaviska och tyska kulturer. Staden har ett antal teatrar och har ett blomstrande kulturliv för besökare att njuta av. Teatrarna i staden inkluderar Opera Teatro Giuseppe Verdi, Politeama Rossetti, den slovenska teatern i Trieste, Teatro La Contrada och Teatro Miela. En populär attraktion i staden är Castello Miramare som byggdes mellan 1856 och 1860 och ligger vid vattnet ca 8 km från staden. Slottets trädgårdar är öppna för allmänheten och innehåller en mängd olika träd och två dammar, varav en är känd för sina svanar och den andra för sina lotusblommor. Det finns också ett annex och ett litet kapell där ett kors som gjorts av resterna av "Novara" hålls.

Hamnen har tillräckliga faciliteter och offentliga toaletter för passagerarna. Stazione Marittima passagerarterminal har en avgångslounge, kafé, toaletter, en närbutik och allmänna telefoner. Färjetrafik från hamnen avgår till Pula i Kroatien och Igoumenitsa i Grekland.


Guide till Rovinj

Kroatiska staden Rovinj ligger på den västra kusten av Istrien, den största Adriatiska halvön, är bara en timme bort från Trieste, 270 km från Zagreb, cirka 500 km från Wien i Österrike och omkring 700 km från München i Tyskland. Den gamla venetianska stad breder ut sig över en magnifik oval halvön, och lite konstnär verkstäder gör detta till en blomstrande kulturella nav. Fine-dining restauranger är undanstoppad längs branta smala gator, medan chica loungebarer kantar vattnet. venetianska gamla staden börjar från grand Balbi Arch, de sista resterna av den gamla stadsmuren. Längs kullerstensgatorna, kommer besökarna att hitta det Rovinj Heritage Museum, som är inrymt i en 17th-talsbarockpalats, tillsammans med hundra år gamla konstnärs workshops om Grisia Street. Alla vägar leder upp till katedralen i St Eufemia med utsikt från 60 meter höga klocktorn som sträcker sig från Rovinj skärgård till tallskogarna i söder. Hamnen är belägen nära centrum av staden med färjetrafik från hamnen avgår till Venedig i Italien, med en restid på 3 timmar och 30 minuter, när tjänsterna stoppa väg i Porec, Pulas eller Piran. Direkta korsningar till Venedig tar cirka 2 timmar och 45 minuter.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.