Boka en färja från/till Dubrovnik

Dubrovnik färjehamn i Kroatien förbinder Bari i Italien med möjlighet att välja mellan upp till 3 överfarter per vecka. Restiden för Dubrovnik till Bari överfarten är 7 timmar 30 minuter och trafikkeras av Jadrolinija.

Dubrovnik hamnkarta

Klicka här för karta

Dubrovnik färjealternativ

Dubrovnik färjetjänster

 • Jadrolinija
  • 3 avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Dubrovnik

Dubrovnik är en stad i Kroatien. Staden har 42 615 invånare (2011) varav 28 434 invånare bor i tätorten. Dubrovnik är beläget vid Adriatiska havet i sydligaste Dalmatien och är framför allt en turistort och kulturellt centrum. Det gynnsamma klimatet, stadens långa historia som maritim stat (1358–1808) samt dess framstående arkitektur och byggnadsverk i en välbevarad gammal stadskärna, omgärdad av en upp till sex meter tjock medeltida stadsmur, har gjort Dubrovnik till den kanske främsta, mest välbesökta och internationellt igenkännbara turistdestinationen i Kroatien.
År 1979 sattes Dubrovniks historiska delar upp på Unescos världsarvslista och staden har beskrivits av bland annat CNNGo som en av världens tio bäst bevarade medeltida muromgärdade städer.

Hur tar man sig runt I Dubrovnik?

Staden är inte speciellt stor till ytan, och vill man ta sig runt i framför allt stadens äldre delar så är faktiskt en promenade som rekommenderas i första hand. Det är härligt att bara strosa runt i stan och uppleva den avslappnade atmosfären.
Vill du ta dig utanför centrum så är det buss som rekommenderas. Samtliga linjer utgår från bussterminalen i centrala Dubrovnik. Taxi är ett relativt prisvärt alternativ om man ska utanför gamla stan

Vad kan man göra I Dubrovnik?

När du tröttnat på sol och bad kan det kanske passa med ett besök på ett museum? Trots stadens ringa storlek finns det faktiskt en del att välja på - det Maritima museet är nog vår favorit.
Stadsmurarna är svåra att undvika, och ger en fantastisk utsikt över staden och havet samtidigt som de påminner om stadens långa historia.
Här finns ett stort utbud av restauranger. Standarden varierar (tips: ju fler språk en meny är på desto sämre är maten) men hittar man rätt så kommer man inte att bli besviken över den mat och dryck som serveras.

Så här hittar du till Dubrovnik hamn

 • Dubrovnik hamn med bil

  Stjepana Radica 40, 20000 Dubrovnik

 • Dubrovnik hamadress

  Stjepana Radica 40, 20000 Dubrovnik

 • Dubrovnik övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Dubrovnik färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Dubrovnik övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!