Kreta

Såhär bokar du färjor från Kreta till Grekland

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Kreta till Grekland. Det finns 4 färjerederier som tillsammans erbjuder 21 färjelinjer och förbinder till Heraklion till Pireus, Chania (Hania) till Pireus, Heraklion till Pireus, Milos, Karpathos, Rhodos, Kasos, Sitia, Anafi, Chalki, Diafani, Mykonos & Naxos, Sitia till Heraklion, Karpathos, Kasos, Milos, Pireus, Rhodos, Anafi, Chalki & Diafani, Heraklion till Pireus, Milos, Karpathos, Rhodos, Kasos, Sitia, Anafi, Chalki, Diafani, Mykonos & Naxos, Sitia till Heraklion, Karpathos, Kasos, Milos, Pireus, Rhodos, Anafi, Chalki & Diafani, Heraklion till Pireus, Milos, Karpathos, Rhodos, Kasos, Sitia, Anafi, Chalki, Diafani, Mykonos & Naxos, Sitia till Heraklion, Karpathos, Kasos, Milos, Pireus, Rhodos, Anafi, Chalki & Diafani, Heraklion till Pireus, Milos, Karpathos, Rhodos, Kasos, Sitia, Anafi, Chalki, Diafani, Mykonos & Naxos, Sitia till Heraklion, Karpathos, Kasos, Milos, Pireus, Rhodos, Anafi, Chalki & Diafani & Heraklion till Pireus, Milos, Karpathos, Rhodos, Kasos, Sitia, Anafi, Chalki, Diafani, Mykonos & Naxos

Den snabbaste rutten mellan Kreta och Grekland är Sitia till Kasos med en seglingstid på ca 2 timmar 50 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Kreta-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kreta:

Kreta är den största ön i Grekland och ligger i södra Egeiska havet, som ståtar med en mängd vackra hamnar, stränder och kulle städer.

Inte bara är det naturliga landskapet fylld med fantastiska bakgrunder, utan också härligt unik kultur, mat och historia är alltför ofrånkomlig.

Du kommer att stöta på konstiga palats, renässans byggnader och pittoreska venetianska ruiner. Man kan kanske se lokalbefolkningen utföra kretensiska danser och spela musik med stränginstrument som kallas lyres och laoutos, som erbjuder en grekisk ös upplevelse som ingen annan.

Kreta har ett antal utmärkta hamnar längs dess norra kust, och, tack vare sitt läge i södra Egeiska havet, erbjuder de många vägar till andra grekiska öar och Aten i norr. Detta gör Kreta till en utmärkt startpunkt för att utforska både fastlandet och de många vackra öarna.

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.