COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kanalöarna

Kanalöarna ligger strax utanför kusten i Normandie och kombinerar brittiskt inflytande med en aning fransk stil. Skärgården är en brittisk kronbesittning och består av sex bebodda öar,Jersey och Guernsey är de största.

På grund av att de ligger i norra Atlantens Golfström, njuter öarna av ett något varmare klimat än det brittiska fastlandet och locka turister året runt. Deras läge gör dem också lätt att nå med färja från hamnar på den västra franska kusten samt södra England.

Med de största populationerna och de mest etablerade kommersiella centrum, är de viktigaste öarna Jersey och Guernsey naturligtvis de enklaste öarna att anlända till med färja. Condor Ferries erbjuder korsningar för passagerare och fordon till St Helier i Jersey och Guernseys huvudstad St Peter Port från England och Frankrike samt till varandra.

Manche Iles Express erbjuder korsningar endast för passagerare från Carteret, Granville och Dielette till både Jersey och Guernsey, medan det också finns en oregelbunden service till den nordligaste kanalön, Alderney, från Dielette.

Var och en av öarna har en speciell blandning av imponerande landskap, kultur och historia. Som man kan förvänta sig, är Jersey och Guernsey huvud destinationerna för dem som hoppas att njuta av en kort paus liksom människor som söker en längre semester.

Jersey har en historia som sträcker sig över mer än ett årtusende och ägarskapet av ön har förändrats mellan de franska och de brittiska många gånger. Detta har lett till en blandning av kulturer som gör det till en unik plats.

Nyckel attraktioner på ön inkluderar Elizabeth Castle, en 1500-talets fästning som står på en ö och kan endast nås till fots när tidvattnet är ute; och Jersey War Tunnels, ett underjordisk sjukhus och ett tunnel nätverk som byggdes under den nazistiska ockupationen som nu fungerar som ett museum.

Guernsey största attraktioner inkluderar La Vallette Underground Military Museum, ett annat underjordiskt tyska komplex; och Hauteville House, hemvist för den berömda franska författaren Victor Hugo under den tid han var i exil från sitt hemland.

Samtidigt som det är mycket mindre än Jersey och Guernsey, har Alderney också mycket att se och göra, inklusive ett ö museum och Alderney järnvägen.

Populära färjerederier

  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 30 min
  • Få pris

Kanalöarna recension

 • "En felfri resa"

  Allting gick bra, den enda dåliga var att kaffet inte var så gott.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Första gången"

  Åkte till Guernsey från Portsmouth med reut till Poole. Både resorna var bra med trevli personal och bra mat med bra service. Taxfree var ett bra val.Vi kommer åka igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Condor Ferries "

  Väldigt bra service, kommer glatt boka snart igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bästa sätt att resa på"

  Kan inte komma på något bättre sätt att resa på, härlig båt och personal.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kanalöarna