Portsmouth till Guernsey färja

Portsmouth Guernsey rutten ansluter England med Guernsey. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Condor Ferries. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 7 timmar.

Portsmouth Guernsey seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Portsmouth till Guernsey färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från England till Guernsey sida.

Portsmouth - Guernsey färjerederier

  • Condor Ferries
    • 7 Avgångar per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Portsmouth Guernsey

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Portsmouth Guernsey är en bil och 2 passagerare.

Portsmouth guide

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.

Guernsey guide

Ön Guernsey ligger i Engelska kanalen och tillhör en av kanalöarna. Ön ligger runt 50 km väster om den franska Normandie kust ön är ett innehav av den brittiska kronan. För de flesta besökare är öns kust dess största dragninsgkort. Det finns 27 mycket olika vikar att välja på - en del med långa och populära sträckor av sand andra med gömda vikar som sällan lockar turister. Den vackra sydkusten är kantad med fantastiska klippor och är bäst utforskas till fots.

St Peter Port hamn är en av de vackraste i Europa och ger en perfekt bakgrund när man kommer sjövägen. Färjor till Guernsey körs från hamnarna längs sydkusten i Storbritannien och ta så lite som tre timmar. Traditionella färjor fungerar i alla väder och året-runt, från Portsmouth. Resa till och från St Malo i Frankrike med färja tar lite mer än två timmar. Det finns också säsongsfärjor till och från Normandies kust i Frankrike. Som en fot passagerare eller om du reser med din bil motorcykel eller cykel färjan kommer att ge dig rakt in i hjärtat av öns huvudstad.